• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Veckan in fastmotion(?)

  Började veckan med för lite sömn, ingen häst riden = skönt för en gångs skull. Aleccis fick på sig en ny sko = redo för träningstävlingsdebuuuut! Fortsatte veckan med ännu mindre sömn, samma dag blev Pärla vaccinerad och hon har fått samt får ta det lite lugnt nu. Red Aleccis i skogen och runt i byn = fin häst! Var genomriden sedan i söndags (trots en jäkla massa (typ tre, eller nåt?) vilodagar - GLAD överraskning! Men hon var dock inte kompis med tippade soptunnor). Kom in efter sju. Pratade med gubben, han ringde lite och sen stod det 25 mil på schemat. Vi åkte och hämtade en ny bil. (Komiskt nog i närheten av där min hovis bor/bodde?, och de hade alltså massa hästar (eller ja, typ 150% fler än mig iaf) och så var de lite volvonördar. Framförallt sonen och dennes släktnig/kompis i 10års åldern, som hade varit ute och skruvat till 22.00 (EN VARDAG! Hähähä.) De förhörde oss om alla våra dumheter vi har roat oss med under våra dar och antal wunderbaums jag har i bilen (51 stycken, btw), osv. Det var fullt hålligång men ändå så härligt! Fyra ungar, två hundar, fem hästar, tre bilar, tvätt överallt och så fullt hålligång - så himla goa och "precis som vanligt" liksom. En familj som vilken som helst. Blev lite hemtrevlig känsla, sådär :)
   
  Var i alla fall hemma ca 00 (underförstått att det blev McDonaldsbesök längs vägen), och på hemvägen kom jag på att jag skulle ha prov dagen efter. BRA DÄR! (Planering, vad är det?!) Så det blev en timmes läsning i boken och alldeles för lite sömn för tredje gången på raken. Sen vaknade jag av väckarklockan, trodde jag! Undrade varför min gubbe inte var hemma än (nattskift denna vecka), men tänkte att han nog var på väg. Duschade, klädde på mig... Kollade klockan. Jag hade (av mig själv, dödstrött) vaknat nästan EXAKT en timme för tidigt. Läste resten i boken. Gick och la mig 25 minuter till, precis när jag la mig kom gubben hem. Berättade min störande morgon och sov därefter. De kommande 20-25 minutrarna var de bästa på hela dygnet! Sov och var lite piggare, lite gladare efteråt. Tankade bilen, skämde bort mig med frukost via McDriven. Därefter skolan, och sex-sju timmars teori med pauser. TRÖTT?! Var bara att dra ut till hästeriet innan John Blund fick fatt i mig och så spred jag ut mina Smirnoffbackar, vattendunkar och pallen tillsammans med mina pinnar för att hoppa lite med Aleccis. Det regnade och var inget kanonväder, min magen gnällde för den är nästan alltid tom men ändå så hade vi trevligt, jag och hästen. Kom kanon i början och hon hoppade upp sig och sådär. Men sen fuckade mitt "öga" ur och så kom vi för nära några gånger eller för långt ifrån och då gjorde jag (AJABAJA) sådär skjuta-ifrån-vad-heter-det-nu-igen? Så då antog hon utmaningen att hoppa längdhopp, men det var ändå kontrollerade former. Dock inte så fint efter hindret, men det gick ändå bra. Även stämnigen var under kontroll. Känns bra inför vår lilla debut. :) Tror det kommer gå rätt bra faktiskt.
   
  Vi hoppade en linje på ca 15-16m beroende på hur man red (lite böjt spår). Ville rida på fem tillbaka och det gick bra, tills det inte riktigt blev som jag tänkte och det blev fyra lite, lite fram. När vi höjde blev det fyra, alternativt 3,5 när vi "ramlade in" på innerspåret = inte så bra. Hoppade detta först ca 40-50 och sen ca 70-80 (någonstans där mittimellan). Klämde därefter ihop det till en oxer på 70-80 och tog några språng. Det är sådan enorm skillnad på hennes huvud men det behöver inte vara permanent eftersom vi inte har hoppat bana/på en ridbana/fler hinder än två efter varandra än. Jag släpper dock benen över hindret (kniper med knät och släpper underskänkeln) och efter hindret spänner jag benen istället för att komma tillbaka i sadeln och hålla om henne. Men jag kan oavsett mina fel och brister inte vara missnöjd med henne. Det går bra nu!
   
   
  Det var tänkt som en snabbgenomgång av de senaste dagarna men det blev det såklart inte. Aja, nu ropar kudden. Och inatt ska jag fan sova hela natten, jag ska inte gå upp en timma för tidigt, jag ska inte ens gå upp en minut innan jag behöver. SLEEP IS A GOOD THING. (Heter det ens "a thing" om sleep? Skiterjagi.)
   
  en sak till; imorgon ska jag få träffa min (är sjukt svårt att sluta skriva "min"...), aja min fd, Knoa till ponnyskrutt (och även hennes härliga familj, såklart!). Det var länge sedan nu så helt klart på tiden! :') 
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.