• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Smakprov, tänkte jag

  Igår red jag Pärla i två timmar. Hon var inte ens svettig (förutom efter sadelgjorden) när vi kom tillbaka och då var det ändå kuperad terräng samt i alla gångarter. Inte jättetufft inte inte heller jättelugnt. Aleccis fick vila. Dagen innan dess reds Aleccis i byn och skogen. Hon fick gå ganska hårt där jag provocerade henne lite för att helt enkelt se hur mycket kontroll jag har på henne. Hon blev skittaggad och det var ganska mycket häst jag hade udner mig. Men där vi är nu (vi har låååång väg kvar) är ändå hundra gånger bättre än där vi började.
   
  Idag red jag med grannflickan och hon fick minsann rida Pärla ordentligt idag! Tempoväxlingar, galopp från halt osv. Hade inspänningarna på Pärla för att hon inte skulle behöva bära på hela hästen vilket det lätt kan bli när man inte har så långa ben. Det gick riktigt bra! För min del gick det sådär (inte dåligt), då jag hade fullt fokus på de andra båda. Aleccis var taggad i galoppen men annars var det väl inget direkt annorlunda jämfört med andra dar. Det hade inte skadat med mer ridning och mindre "åkande" från min sida - men det tar vi nästa gång. (Inte alltid så lätt att göra flera saker samtidigt :P)
   
  Nu gick jag igenom gårdagens bilder lite kvickt och tänkte slänga upp ett "smakprov". Det är bara det att det blev 19 bilder på Aleccis och 9 på Pärla som jag tyckte var värda att slänga upp. Dvs de kommer utspridda för annars blir det så jäkla mycket på en gång. Men med tanke på hur mycket bilder det blev så kan man lungt säga att Aleccis är ganska tacksam att fota = det händer grejer där hon är och hon bjuder gärna på sig själv. Men det är kul! Pärla är antingen för nära eller för långt ifrån och hon gör inget annat än lite halvfula miner, haha.
   
  På söndag blir det CR med Aleccis och innan dess ser det ut som följer; ridning typ ut eller något, antagligen i skogen och/eller byn tisdag, torsdag, fredag och lördag. På onsdag ska vi ta oss över mina "hinder" några gånger för att träna vidare. För Pärla blir det väl ungefär samma sak.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.