• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sitsen styr inte allt - men väldigt mycket

  Jag tvivlar på mig själv för att jag har så dålig sits. Flaxar med armar och händer mot hinder, slänger mig fram, kastar bak skänklaran och dyker efter varje hinder (tack "anonyma" <- HAHA, kommentarer som gjorde mig medveten om det för några år sedan. Hade inte tänkt på det innan, men som sagt, tack! Går ju inte att förbättra om man inte vet om/märker det. ;)).
   
  Jag stirrar mig blind på alla dem som rider så jäkla bra, och ju mer man klickar runt desto fler hittar man. Dels några bloggnamn man känner igen, men även mindre stora bloggar. Det finns mååga stilryttare ute i vårt avlånga land. Jag tillhör inte den kategorin.
   
  Men så hittar man en film då och då (alternativt kollar på någon omgång av världscupen) och så ser man att det finns även flera som inte rider lika "snyggt" enligt boken, men som har andra viktiga egenskaper och ändå har meriter i höga klasser.
   
  Såå... Varför stirra sig blind på sitsen? Det är klart att man ska sträva efter en korrekt sits och en bra sits med med rätt inverkan också har bättre förutsättningar om man vill nå bra resultat. Men det är inte livsavgörande. Det går ändå.
   
  Men det är fan vad en dålig sits sätter sig djupt och är svår att förbättra (iaf utan tränare som står och tjatar på en)!
   

  Och så var det den saaatans vänsta armen med. Hur svårt ska det behöva va?! - Men det ska minsann gå ändå!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.