• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Repetition

  Som om jag inte har nämnt det tidigare? Men idag åker, som ni vet, H1 hem och innan dess ska jag rida Aleccis. Därefter ska jag göra i ordning mitt lilla gula hjärtegull (som jag inte "får" rida idag heller, buhu). Sen, sen, sen! Nej, sen är faktiskt ingenting planerat. Det har väl lite att göra med att det är svårt att veta hur lång tid saker och ting tar under dagen, men ändå.
   
  Något som ändå känns liiiite lättande är att det snart bara är mina båda hästar boende på gården och det kommer kännas såå slappt! Tänk, att utan större ansträngning rida båda och sen vara KLAR. Det kommer bli skönt, och slappt! Men med tanke på utbildningen så känner jag att det blir precis lagom. Inte mer häst än så på ett tag. Någon mer som nog lite lite smålättad av att H1 åker hem är Pärla. Stackars Pärlis har blivit väldigt utsatt och hon är alldeles för "snäll" (dumsnäll) och tar massa skit hon inte ska ha. Hon säger inte ifrån utan tar bak öronen lite men tillåter att bli överkörd gång på gång. Så är det att vara låg i rang, stackars älsklingen. Jag ska därefter slopa min "specialare" med ländtäcke och täckesgjord och slänga på henne ett helt täcke som kommer få vara helt - den ni!
   
  Nej, det är såklart inte bara lättnad utan även tråkigt att "skiljas". Vi har ändå lärt känna varandra under denna tid och byggt upp en skaplig tillit till varandra trots en halvknackig start. Det kommer märkas att något (någon) fattas när transporten rullat nerför gården. Men vi, alla inblandade, har lärt oss något av det här (och det är bara positivt!). Och jag kan inte sluta att tänka på att det gick! Efter alla mail med ideér, frågor och andra funderingar som sedan ledde till att det blev av, allt jobb och slit. Idag vet vi att det gick. Det gick. Det gjorde verkligen det. Jag har inte ord för vad vi har gjort under dessa tre månader. Där vi började, det jag hade att arbeta med. Det var inte lätt. En sådan individ hade jag inte önskat min värsta fiende. Så skarp, så höga olycksrisker och dessutom helt blockerat. Det går inte att föreställa sig, om man inte har varit med om det. Det finns även en anledning att jag inte drog in "obehöriga" förrän hästen var någorlunda användbar. Det är något som är så himla bra med en gård lite "outside", men de som har sett allt från början - de VET vilket enormt arbete det har tagit och vad det har frestat. De ser även att det är en fantastisk skillnad. Det blev så bra! Tänk, att det blev så bra! Jag är lyrisk, och oerhört stolt.
   
  Om man skulle återgå till dagen då. Min kära fån har hotat med regn under dagen och jag hoppas innerligt att han har fel. Regn?! Nej, för bövelen - smile sun, smile! :)
   
  Nu ska jag gå och göra detta till en bra och minnesvärd dag. Den kommer börja med Aleccis.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.