• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ordningen återställd!

  Idag är alla tre motionerade och jag har gott samvete igen. Sköönt! Började med H1, red därefter Aleccis och sist ut var Pärla som fick en promenad vid hand då hon hoppade igår.
   
  Aleccis har fått stå i tre(!) dagar, men idag red jag henne igen som jag precis skrev. Hon började med att tycka att traktorn vi mötte var onödig så där blev det arbete, exakt från det ögonblicket. Sen red vi i skogen och galopperade ganska mycket. Både samlat och i lite högre tempo. Jag provade även att stå upp i lätt sits för att se hur hon reagerade. Innan skulle hon ha pipit iväg och ökat på friskt, men nu var hon lugn med smygökade lite. Problemet var "bara" att jag inte kunde stå upp som jag ville(?) utan gungade med och hade svårt att ha röven över sadeln, och så har jag som bekant svårt för att hålla om henne när jag står upp. Men annars är jag nöjd med den biten, eller jao, hela hästen var jag nog rätt nöjd med idag.
   
  När vi kom ner från skogen och ut vid en annan gård så var kvinnan ute och såg oss, och eftersom hon hade tänkt ta en promenad så tog vi sällskap i några kilometer och det måste jag säga var jätteuppskattat och väldigt trevligt! :) Det var dem (deras son) som hittade vår påkörda hund i diket för snart 7 år sedan så vi pratade lite om det, men även väldigt mycket om hästarna. Jag blev väldigt förvånad när hon följde med och jag hade aldrig gissat att vi skulle ha så mycket att prata om och dela mycket åsikter/värderingar. Sen fick jag även väldigt mycket beröm, och det är kul att även andra lägger märke till arbetet man lägger ner och all tid och energi det tar och berättar om att de lägger märke till det. Uppskattning på hög nivå! Den sista biten red vi själva igen och då lät jag henne rulla på i galoppen (när vi galopperade) och då låg hon kvar fint.
   
  Jag hade mer eller mindre glömt bort hur kul det är att rida henne, haha! Men nu kör vi på igen! Under fredag och lördag rids alla tre igen och på söndag blir det en specialare (ev får Aleccis vila då - igen. Men det blir sista på ett tag!)
   
   
  Vet ni vad? Nu tar jag HELG! :D


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.