• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lite ändringar -> förbättringar

  Jag har gjort lite ändringar till dagens tävling. Pga hennes gamla skada i ena bakbenet är jag noga med att linda benen när hon ska gå lite hårdare eller något som sliter mer, typ galoppintervaller, hoppning, längre rundor eller ibland när jag rider med någon och inte har planerat hur vi ska rida = förberedd för hårdare om det skulle bli så.
   
  De senaste tävlingarna har hon därför varit lindad bak, och haft senskydd fram. Men nu är benen väldigt fina (finast någonsin sedan i somras/höstas förra året), men jag har väl inte riktigt fått till lindningen så som jag tänkte mig. Jag har lindat lite "fel" med flit för att ge bättre stöd längre ner, men det fungerar inte när hon ska lyfta på benen - som vid hoppning. Därför blir det återigen benskydd, dagen till ära.
   
  I torsdags lekte jag sönder det enda spöt (i godkänd längd) jag äger som jag trivs med... Ja, jag viftade med det (haha, gillar att veva i luften yes) och så höll jag där nere och vevade med den större delen där uppe; klick sa det, så var det av. Skit också. Så igår köpte jag ett nytt. Mitt favvospö som jag vann en gång i tiden bröt jag av när jag, första och hittils enda gången, ramlade av på tävling 2009. Jag har inte hittat sådana än, men idag när jag var på Charlies för att skaffa ett nytt så fann jag en variant av det (ett litet plagiat kan man säga, *Hansbo*), så det fick följa med mig i en blå påse. Det följer även med till NTRK, och jag ska INTE leka sönder det, hähähä. Inget vevande, med andra ord.
   
  Jag ska fokusera på min sits. Måste, måste, måste räta upp mig! Ska även ha ner händerna och rida med magen. Enkelt kan tyckas, men fan inte för mig. Även hålla om med vaderna och inte skicka in ponnysparkar i magen på (stackars) Pärla för att jag inte får fram henne.
   
  Den första klassen blir en "skolrunda", och då är det inte Pärla som ska skolas utan jag där uppe. Maah, blir tokig på att jag aldrig gör som jag planerar och vill! Men den här gången ska jag verkligen gå in för det. For real.
   
  I andra klassen sedan så hoppas jag göra likadant som i första. Vi ska rulla på och jag måste lita på att jag lägger henne rätt - för det måste jag göra. Inte rida in henne i botten, gång på gång.
   
  Det var nog allt - eller visstja, en sak till! Idag ska vi vara i god tid! :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.