• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lastbilsförarutbildning

  Vi har fått "köra av oss" lite, som vår lärare kallade det. Detta var i tisdags och vi körde halva dagen, samt även ett varv på halkbanan (inte halkkörning, utan "vanlig" manövrering). Behöver jag ens säga att det var så underbart roligt?! Trivs verkligen skitasjättemegamycket där uppe. :D
   
  Vi var uppdelade två och två och fick köra runt, byta fordon och göra lite vad vi ville. Det kändes verkligen som ett gäng ungar i en sandlåda, haha. Det stod koner uppställda ganska tätt och där körde vi framåt och bakåt, och sen ner och parkera, fram igen, runt, runt, runt och så höll vi på så. SKITKUL!
   
  När jag kör min bil så backar jag i stort sett alltid bara med hjälp av backspeglarna, jag tittar liksom inte bakåt längre genom att vrida på hela mig. Ibland kan det va bra att slänga en blick genom höger bakruta, men det är sällan. Jag vet inte exakt när jag började med detta (eller slutade helt med att vrida mig ur led) men det är helt klart tack vare backningen med transporten. I och med att jag redan som det är backar genom att använda speglarna så känner jag faktiskt att jag har jättemycket "gratis" tack vare att jag är van vid det nu när man ska bara med lastbil.
   
  Jag har ju då lite väääl bra självförtroende ibland kanske, haha. Som typ när vi hade köpt hela dagen, för nu känns det som man kan det där och nu vill jag ha släp - helst på en gång och gärna backningen med :D Det är så kuul!
   
  Äntligen ett yrke som jag vill jobba med och som om inte det räcker så får man ju BE på köpet - bara att koppla på vad fan man vill (jaja, bilen och vikten och blablabla, men ändå). Det var snack om detta med att ta BE-kort i ett hästforum nyligen och om jag ska vara helt ärlig fattar jag inte vad fan man ska punga ut och ta ett klent BE-kort för?! Är ju helt värdelöst egentligen då det är en "mittimellan"-behörighet. Mycket, mycket bättre att gå på stort direkt!
   
   
  Jag har nästan gått och blivit "skadad" redan. Igår när jag skulle sova så tänkte jag på lastbilarnas växellådor och jag kunde inte somna förrän jag kom på opticruise, alltså namnet, haha. Så jag låg där läääänge och funderade. Jag visste ju vad den hette men kom verkligen inte på namnet. Sen kom jag på det och kunde somna. Sååå normalt, känner jag ^^
   
  Lite mobilbilder från i tisdags:
   
   
   
   


  Kommentarer
  Anni oveson

  En anledning till varför många väljer att ta "mitt-emellan-behörigheten" kan ju vara att den endast kostar 800 spänn, medan du får lägga X antal tusenlappar på BE ;) men det är bara en vild gissning! haha

  Svar: Mittimellanbehörigheten jag snackar om är just BE ;) Lika bra att slå på stort direkt och kötta på CE :D (Vet att jag är assnabb på att svara med, yes, var ju bara över en månad sedan du kommenterade, haha)
  vinna.blogg.se

  2013-04-12 @ 12:31:10 | URL: http://teamoveson.blogg.se
  Anni oveson

  sv: haha! Men vad fan skulle jag tex med ett CE-kort till? BE räcker ju gott och väl. Biltransport på jobbet och hästtransport när man kommer hem ;)

  2013-05-21 @ 08:58:38 | URL: http://teamoveson.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.