• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästeriet klart!

  Alla hästarna är ridna och det känns riktigt bra. Förutom att jag hinner bli så himla hungrig när jag håller igång, men tänker inte direkt ta med mig någon matsäck haha. H1 visar återigen sina framsteg. Pärla fick gå galoppintervaller igen. Tanken är att hon ska göra det två gånger i veckan och nu är cykelvägen precis lagom mjuk att galoppera på. Grusvägen är fortfarande lite snöig fläckvis samt hård men det går bra att vara längs kanten. Sista sträckan kändes hon bäst på, men jag är inte nöjd med min sits och som vanligt har jag svårt att hålla om. Aleccis fick gå i byn och så galopperade vi runt, runt, runt på en volt på en äng. Det kokade över lite idag och hon var väldigt stressad så därför ville jag hellre va på en öppen yta istället för att rida från A till B. Jag lät henne galoppera i ett något högre tempo och försökte ha henne mjuk och fin där. Jag provade även att stå upp i lätt sits ½-1 varv och för det mesta fungerade det bra (så länge jag kom ihåg att fortsätta hålla om). Vi gjorde även ett par galoppombyten och nu vet jag varför hon blir så satans stressad av det, och det kommer även ta lååång tid innan vi kan göra ett ostressat byte på rakt spår så det skjuter vi nog upp och håller oss till byten när det "krävs"; vid varvbyten och när man hoppar mm.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.