• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästarna

  Igår red jag som jag nämnde dressyr med Aleccis. Hon blev fin och jag fick en aha-upplevelse (runt inneskänkeln i trav, svänga för yttern i galopp). Vi arbetade en del med galopp; lugna fattningar och rakt spår samt volter.
   
  Idag tänkte jag lite halvt fortsätta på samma spår. Vi red uppför himlabacken och när vi red där gjorde jag några fattningar. Den första var kanonfin men sen när vi kom upp på skogsvägen blev hon tittig och spänd och då blev de inte riktigt så bra. Det var varieerad kvalité på dem, men det kändes ändå rätt bra. I själva backen lät jag henne rulla på i vänster galopp medan jag stod upp = jag passade på att träna på lätt sits och att ha henne i samma rytm. Den första delen var hon verkligen jättefin! Låg kvar bra och rullade på, men sen när det blev bratare och jobbigare var det svårare och då ökade hon på något vilket jag lät henne göra då jag tycker det var bättre än att hon skulle bryta av. Det höll hon på att göra någon gång när hon fokuserade på en öppen yta mitt i det allra jobbigaste så där smackade jag lite på henne. Sammanfattningsvis var hon lite tittig, spänd men ändå skaplig i galoppen. Men det kan bli mycket bättre! Traven var helt okej och jag fokuserade på att hon skulle vila på steget.
   
  Pärla och jag tog en mysig barbackatur och pga att klockan började bli en del och det började skymma så fick det räcka med en lite kortare tur, mer som ett joggingpass. Hon var iaf fin och jag ska rida barbacka en gång till i veckan. Red med D-ringsbettet med kopparrullar vilket hon i stort sett alltid är fin på.
   
  Glad och nöjd! :)
   
  Skrittade av såhär en bit. Tryggt skumpande på Pärlas rygg och rumpa. Bästa hästen!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.