• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ge mig fler av dessa dagar!

  Igår var en sjuhelsikes bra bra! Det hade man kunnat vänja sig vid :)
   
  Började med en sovmorgon (bara det är ju nästan värt att fira), fortsatte med markarbetsridning i ett ridhus med Aleccis, och därefter var det socialt umgänge med en barndomsvän. Socialt umgänge = äta skräpmat och glass, samt skitsnack!
   
  Aleccis.
  Efter två dagars vila (tappsko) så trodde jag att hon skulle vara granska "på", men hon höll sig i skinnet. Det är så mjukt i ridhuset så jag red henne även att hon bara hade tre skor. Efter att ha skrittat fram och därefter rullat på i trav och galopp så fokuserade jag på en del galoppjobb; öka och minska, mest på volt. Började man i hyfsat sansad galopp och därefter lät henne öka lite så bröt hon av till trav när jag satt upp. Men med mer ben så gick det bra efter några varv. Bättre i höger vilket inte är så konstigt, men med mycket ben och sits så gick det fint i vänster med i slutet. Utöver det så blev det lite serpentiner i trav, och lite lösgörande, "uppmjukning" och lite check för att se vart jag har henne. Nu minns jag inte vad vi gjorde mer, men det var lite krumilurer och krusiduller sådär som det brukar vara. Flyttade henne lite i halvdana skänkelvikningar med, men det är inte min starka sida direkt. Travade av henne och provade att länga stegen på diagonalen en gång. Det gick! Det blev skillnad (inte kanske så mycket, men det kändes) och då var jag ju bara tvungen att göra det ett par gånger till.
   
  Hon var fin! Det märks att det är lite av en "ridhus-/ridbanehäst". I början kollade hon in omgivningen lite (läktare osv) men hon var inte spänd eller något utan ridbar för det mesta. Men det där med att hon inte ska gå mot handen i avbrott och halter... Vi kämpar på!
   
  När vi kom hem så spolade jag av henne med slangen och det verkade uppskattat! Sen var hon smutsigare än någonsin (mindre uppskattat från min sida). Men vilket skillnad det har blivit för henne! Hon är en helt annan häst som numera njuter av livet och det är underbart att se!
   
   
  Nu under eftermiddagen ska hon få på sig en ny doja igen, men jag tror inte jag rider idag... Känns rätt lockande att kunna ta det lugnt. På tisdag eller onsdag ska vi ta några små språng igen och sen laddar vi inför träningstävlingsdebut! Det kan bli upp till två till träningstävlingar innan jag (förhoppningsvis) kan styra siktet mot "riktig" tävling. Men än så länge är det mest "drömmar", delmål och strävan/hopp.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.