• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fullt ös

  Hade mer på schemat än vanligt med bankärende, däckkrängning, däckbyte och så stallet med stallsysslor och ridning. Jag trodde det skulle bli sent, men det flöt faktiskt på himla bra - skönt det! Nu är bilen laglig vad gäller däcken iaf - alltid något! Och jag har även beställt nytt xenon så snart finns det inget att klaga på, höhö.
   
  Vad gäller hästarna så tänkte jag inte rida så himla länge och inte heller så avancerat men lite dressyrfokus. Pärla var överlag trevlig i traven men lite stark till och fram. I galoppen letade jag efter gårdagens hoppgalopp och fann den direkt men det är svårt att hålla den under långa sträckor. Hon fick galoppera ganska mycket, men det var ändå inget direkt jättehårt pass. 50 minuter var vi ute i stormen och red. En gång blev vi till och med flyttade i sidled av vinden! Fyfan vad det blåste!
   
   
  Redan innan jag började rida Aleccis tänkte jag gå in med en stor tollerans då jag tänkte mig en tittig och spänd häst pga vädret, men det var inte så stor skillnad faktiskt. Hon är väldigt "vädertålig" faktiskt, vilket man nog inte kan tro när man ser henne. Stormen (vet inte om det var det "på papper", men minst tre träd föll under tiden jag var ute) påverkade henne inte direkt och trots att det framförallt en gång när vi skrittade av kom en riktigt stark vind som höll i länge, det blåste rätt igenom kläderna och schabraket blåste upp osv. När vi skrittade fram kom det förresten också en sådan och när jag kisade i vinden råkade jag öppna munnen så jag fick massa skit i munnen..! Hon var trevlig att rida men jag skulle nog behöva fokusera mer och inte bara låta henne rulla på. Mest vad gäller traven. I galoppen gjorde vi lite tempoväxlingar och i höger varv satt det mycket bra, i vänster bröt hon av till trav tre gånger när jag skulle korta upp henne efter att hon fick öka lite. Jag behöver mer ben och bättre ridning just där, annars kändes det bra. Mer tempoväxlingar och övergånger ska vi försöka väva in. Vi red i 55 minuter.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.