• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • BÄSTA! :'D

  Idag var mina hästar typ BÄST.
   
  De har hoppat, båda två. Pärla först och Aleccis sen. Pärla var fin men jag hade inte fokus på henne - utan på mig; sitt rätt, räta upp mig, håll om, låga händer, stöd i munnen hela vägen till hindret osv. Det blev fel en gång, men annars gick det himla bra faktiskt! Det bästa av allt var att vi ändå höll på ganska "lugnt" så hon var knappt svettig, bara lite under sadeln vilket inte är så konstigt då det var 15 grader och strålande solsken. Är nöjd med henne.
   
  Men även om Pärla var fin så var Aleccis dagens stjärna. MAAAH!!! VAD HAR HÄNT?! Åh, hon var så satans härlig! Inte en sekund, inte en endaste meter var okontrollerad, inte en enda dragkamp hade vi. Skulle kunna lipa av lycka...! Inget högt och inget avancerat. Vi hoppade en en liten grusväg kan man väl kalla det, som är (tyvärr) har lite, lite sluttning och även svänger lite men bättre än så är svårt att göra det.
   
  Vi började hoppa ett litet räcke några gånger. Sen satte jag upp ett till med ca 11-12 meter mellan (något böjt spår) och där råkade det bli två fram ett par gånger men tanken var tre tillbaka och det blev det flest gånger. Sen satte jag ihop räckena till en oxer. Dessa varianter hoppade vi fram och tillbaka, fram och tillbaka. Gjorde halt ca 70-80m(?) efteråt när vi vände och då berömde jag henne massa så det "lärde" hon sig också, vart vi skulle stanna alltså. Men fatta känslan! Mums på den, mums, mums, mums! Var så att jag inte ville sluta, hähä. Hindren var inte en centimeter högre än 70, nästan närmre 65 faktiskt. Men det räcker gott och väl. Ibland råkade jag ofrivilligt släppa iväg henne och det är inte okej, men för det mesta höll jag (utan att knappt ha något i handen <3) in henne och förskte komma nära. Ibland hoppade hon sådär på fart och då kom det lite nöffnöff från henne medan hon stannade upp och jag flög ur stigbyglarna och fram över framvalvet ungefär. Inte så lätt att förklara, men hon fixade det ändå och höll sig i skinnet. Inte en enda gång var det något stressande från hennes sida = FRAMSTEG!
   
   
  Jag har faktiskt bokat in vår debut nu! Det blir en pay & jump ganska snart och det kommer bli så kuuuul (eller mest spännande, höhö). Helt plötsligt finns något att se fram emot och genast kommer en stor dos motivation tillbaka! Senast när jag borstade dem undade jag hur/om jag skulle göra något annat, men se det skjuter jag på ;)
   
   


  Kommentarer
  Carolina

  Men så kul att höra att det blivit framsteg! :)

  Svar: Ja det är verkligen jättekul :) Äntligen! :D
  vinna.blogg.se

  2013-04-18 @ 22:44:17


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.