• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Alla på en gång

  Har nu "bokat" vaccineringstid för Pärlisen. Så på tisdag strax efter utbildningen så får hon årets spruta, eller ja, den ena av dem. Det blir två i år och nej, hon ska nog inte direkt gå något internationellt, haha. Aleccis vaccinerades i november och jag vill ha dem i "takt", och då vill jag hellre ha vaccineringen samt några lugna dagar på hösten/vinterhalvåret än nu när alla tävlingar drar igång. Men först får hon den "vanliga" sprutan. Jag har bokat in den perfekt mellan tävlingarna (tur det gick att klaffa), då hon har två veckors uppehåll innan det fortsätter.
   
  Sen såg jag att Aleccis hade dragit av sig en sko (hittar den inte heller, vilket inte är så lätt då den är i geggan i hagen någonstans). Hoppas hon får på en ny illa kvickt! Därför blir det nu två vilodagar... Det är visserligen mjukt och fint på grusvägarna efter några dagars regn och mulet väder, men jag vill inte slita på den eftersom vi nästa vecka ska starta vår första P&J och det vore jättetråkigt om jag skulle rida henne ändå och hon blir öm eller halt. Hade det varit torrare så hade jag ridit henne på någon äng, men nu är det på tok för mjukt och halt för det. På söndag däremot så har vi andra planer, så då kommer hon ridas igen.
   
  Så både veterinären och hovslagaren har jag varit i kontakt med idag. Det är (tack och lov) sällan det behövs och (tack och lov, igen) är det inga "farliga" grejer; tappsko och vaccinering - det kunde vara mycket, mycket värre!
   
  Båda hästarna var rena, lena och fina idag. Pärla red jag och vi köttade tempoväxingar och övergångar. Efter vi hade ridit sa jag ORDAGRANT att hon inte fick rulla sig! ...Men det begrep hon såklart inte. Det tog inte många minuer förrän hon dunsade ner på marken och geggade ner hela kroppen. Från nosspetsen till bakbenen, högt som lågt, manen och den manfria sidan. Hårt gnuggande och jättelänge! Hon såg inget vidare ut när hon kom upp på benen igen. K-U-L. Eftersom det började regna och geggan var fuktig lät jag henne va... Jag tänkte ta bort det sen.
   
  För vi hade lite andra ärenden, tvätta och däreftet hämta en motor med diverse delar kvar, bland annat båda fjäderbenen och halva fälgar osv - TUNGT! Den lyftes in i transporten med hjälp av en hjullastare med pallgaflar. Hur vi fick ut den?! Med handkraft!(!!) Fyfan, sambon drog/lyfte/släpade och jag knuffade på diverse sätt. Men det gick, till slut. Sen hämta in trädgårdsmöbler och därefter åkte vi ut med kärran igen. Min plan: Borsta Pärla när jag skulle lämna transporten. I verkligheten: stress, stress, skynda, skynda, bråttom jämt - glömde bort/hann inte borsta. ÄNNU ROLIGARE. Att hon alltid ska se ut som fan innan tävling..! Jag som inte ens tycker om att borsta i evigheter och så är jag värdelös på det och får dem aldrig rena.
   
  Angående tävlingen imorgon så har jag gjort "om" lite. Det blir annorlunda och det är fan dags att jag börjar lära mig att koncentrera mig! Slänger upp en (tidsinställt) inlägg imorgon om hur jag tänker om tävlingen.
   
  Bara för att Arne inte har något med inlägget att göra. Arne finns för övrigt inte längre,
  men han hade en otroligt vacker färg! Hade han varit fjording skulle han vara rödblack :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.