• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis är en fin liten storhäst {...och här spårar det ur igen}

  Det är konstigt... När jag har planerat vilodagar (ridfri dag) så blir jag alltid jätteridsugen och rider ändå - som idag. Men varför kan man inte bli det typ... alla andra dagar?! Nej, då kan det ibland vara en ganska tung börda som jag tvingar mig igenom för djurens skull. Det är inte alltid så, men oftast är det "neutrala" känslor vad gäller ridningen; rida ska göras oavsett hur det känns/om jag känner för det eller inte.
   
  Red i alla fall Aleccis idag och vädret var huur gött som helst! Riktigt underbart faktiskt. Hela vår ridtur var himla bra. Trevlig, skulle jag nog kalla den. Det var ett sådant där pass som sällan, sällan dyker upp. Man sitter liksom där uppe och vill inte sluta rida! Bara rida mer, mer, mer och meeeer. Typsikt för våren är det, framförallt en solig dag. Men idag var det så. Är störtförälskad i den känslan, men den kommer nog inte ens en gång om året.
   
  Aleccis var fin häst, men lite väl uppmärksam på omgivningen ibland. Inte riktigt så att hon var tittig, men nästan. Vi red i skogen och trots att det var skitmjuk så vi skönk ner till och från så fixade hon det. Sen red vi längs med stora vägen och det var inga problem att bli omkörda i 80 knyck (med visad hänsyn från föraren = snällt och trevligt, men jag ber då fan aldrig någon att sakta ner. Förutom mor min, hon kör som en idiot så till och med hovis fick väja ner i diket i vintras. Nu spårade det ut!) Därefter red vi fram och tillbaka på ett par grusvägar. Hon blev ganska tittig vid och efter vi hade passerat några får, hahaha. De har hon ju inte sett på heeela vintern så hon kom nog inte ihåg dem ;)
   
  Nej men det finns väl inte så mycket att säga. Fin häst, men stark i övergångarna. Nöjd och glad efter en trevlig ridtur i måånga plus men lite mulet. JAG VILL TÄVLA MIN JÄVLA HÄST!!!!
   
   
  Alltså (förresten, märks det att jag egentligen inte är på något trevligt skrivhumör, hähähähä. funderar fan på att skrota det här och även skrota andra saker, men skitsammaaaa), när jag och Pärlahäääääst var i Bratteborg igår så var det ju båda ponny- och hästklasser samma dag och när det cirkulerade massa stora bjässar till hästapållar blev jag så satans sugen på att börja tävla med Aleccis. Skitjätteasmegasugen. Så sugen att när jag innan idag fick nys om en PnJ funderar på att starta där BARA FÖR ATT. Ge fan i att det går i 180 km/h och sen tvärnit framför varje hinder i vänster varv och bara prova liksom. Vafan hon är tretton år - hon TÅL att prova. Men sen om det blir verklighet eller inte är en annan femma. Är riktigt sugen iaf. (Det är för att vi inte har hoppat på ett tag = jag "minns" inte hur det är att sitta där och inte få stopp på maskineriet = tycker det känns som en... ehm, "bra?", nej men inte så jättedålig idé.)
   
  Det är sådan här ren skit man egentligen inte får skriva. Det ska vara så jävla seriöst allting och jag har faktiskt till och från försökt hålla det på en någorlunda vettig nivå. Men just nu så skiterjagfanivilketochdetskiterjagidetockså. Yeasssss...
   
  Om ni vill veta hur det är på riktigt, så kan jag erkänna att det är MIN GREJ att köra lastbil... Jag kanske ska göra mig av med hästarna och hålla mig till fordon och motorer? Börja med någon kul motorsport..? Eftersom jag är så oförsiktig i allt jag gör så låter det som att folkrace kan bli min bästa vään. Kanske, kanske inte? (Och hur många frågetecken kan man ha i ett stycke då? Hääähää.) Eller vadå på riktigt. Jag är sugen på att tävla Aleccis, men samtidigt känns det som att det inte är lönt. Och att jag borde skita i hästeriet för det blir ju inte som jag vill ändå. (: Den dagen, my friends, den dagen...
   
  The shit ser i alla fall ut såhär: rida hästarna hela veckan, jag ska även lyckas diska och tvätta. Sen ska min samo med kompis bråka med hans motor i hans lil(l)a bil på fredag. Jag måste även boka däckkrängningstid - BILLIGT. Kör ju fortfarande på dubbdäck fram och sommardäck bak och lär väl göra det tills jag blir stannad om jag känner mig själv rätt, höhööh. Bryr mig inte. Nej, det har jag inte råd med utan då är det bättre att boka tid och kötta på innan det.
   
  Idag har vi kört lastbil hela dagen och det är så ooooohfinneringaordmenälskardettamejfan. Vi sitter och dummar oss i lastbilen och ba: "HA! Tänk att vi går i SKOLAN nu liksom! :D:D" Lifes gooood. Konkörning idag - framåt och bakåt. Eftersom vi är kungligheter så tog vi "vår" (den har blivit vår älsklingsbil) Timmerräser och började med den. Den har längst hjulbas samt dubbla drivaxlar så den är svårare att konköra med = trängre mellan konorna, men det gick ju finfint! Sen bytte vi med några andra (inte vårt förslag. Fan, de små ("små") lastbilarna är ju ingen match :D) och det var ju piece of cake. Imorgon ska vi också köra, hela dagen lång. (y)
   
  Nu har ni fått ta del av mina inte så jättetyglade tankar och massa svammel. Bara rent skit. Se det som kompensation, eller vad som helst, men here you have. Nu checkar jag fan ut och tänker inte bry mig ett skit om denna patetiska "dagbok" utan blir väl samma skit under morgondagen igen (kvällen) och sen under veckan får jag väl fundera på hur det blir framöver. Antingen blir det, eller inte. En sak är i alla fall säker; på lördag ska jag och min gula tant göra om och göra rätt!
   
  Hejsvejs
  (ha ett fantstiskt liv).
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.