• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • 25/4-13, Aleccis P&J-debut - RESULTAT!

  Sävsjö RK, utomhus. Jag valde klasserna 50 cm och 70 cm som riktig mjukstart, och de höjderna kändes precis rätt idag.
   
   
  Första starten - 0 fel.
  Hon var trevlig på framhoppningen, mycket lugnare än vad jag trodde hon skulle va. Märks att hon har varit ute och tävlat förr, även om det nu är ett tag sedan. Vi fick ett litet missförstånd när vi skulle rida an mot femman då hon tog något halvkonstigt luftsprång där jag inte riktigt hängde med i svängarna men det påverkade ridningen till hindret förvånandsvärt lite. Felfritt, och ser bättre/mer kontrollerat ut än det var. Det var inte okontrollerat, men ibland drog hon på lite och det försöker jag undvika. Känslan var okej, men ville ha bättre ridning med framförallt mer ben.
   
  Andra starten - 4 fel.
  Ingen big deal på framhoppningen. Hon gjorde det hon skulle och hela alltet kändes så mycket stabilare än jag hade föreställt mig. Denna rundan var bättre. Jag red med mer ben och även om det ser ut som jag tar jättemycket i henne så upplevde inte jag att jag gjorde det. I en linje drog hon på och jag ville få tillbaka henne lite och få in ett språng till men då hon inte svarade så snabbt så blev det att jag "bromsade in henne" i hindret, mer eller mindre. Eller det dök upp plötsligt då jag inte blev klar så då stannade vi. Tog om det och resten gick bra. Även denna runda ser mer kontrollerad ut än den var. Inte för att det var okontrollerat här heller, men det är ju det där med att hon gärna drar på efter hindren och ibland blev det lite halvdan balans (oftast de båda samtidigt). Men det var bättre känsla i den här rundan! :)
   
   
   
  På platsen, lastning osv skötte hon också bra vilket jag såklart uppskattar. Det enda hon inte riktigt skötte sig med var när vi kom dit och hon fick stå i transporten och vänta. Då levde hon rövare en del, men det är bra med träning :)
   
  Min förra ponny var där med sin nya ryttare och de gjorde två fina (och felfria) rundor. :D Även Johanna var där med sin häst Källa och de var med nöjda efter deras insats (minst en felfri runda). BRA DAG för alla inblandade i min "krets"!
   
  Bilder som min underbara vän Marielle fotade kommer nog upp så småningom, och eventuellt även någon film.


  Kommentarer
  Ellen

  Hej! vet du hur man gör en header? Tycker det är roligt att prata med en fjording tjej som också gillar hoppning och ville bara säga att imorgon kommer jag att börja min tränig med min fjording Astra :)

  Svar: Svarade på den andra bloggen så hoppas du får det :)
  vinna.blogg.se

  2013-04-29 @ 21:18:00 | URL: http://ellonolsson.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.