• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Två saker som stör mig

  Är inte folk rädda om sin utrustning till sina hästar?! Det finns både dyra och mindre dyra saker, men för det ska man ju inte behandla dem hur som helst? Nej, det stör mig verkligen när folk förvaar utrustningen hur som helst. Det jag syftar på är detta:
   
  Ett träns. Hetl ihop snörvlat och lädret får ju lite av denna formen sedan. Jag vet att en del gör så för att det inte ska trassla/ ta allt för mycket plats. Men hellre mer plats och ett träns som är i snyggt skick och inte "missformat".
   
      
  Detta då? Töja ut det ena skyddet och klämma ihop det andra?! Blir säkert kanonskönt för hästen att ha två olika "former" på skydden på benet. När man köper skydd som har varit såhär (oftast en längre tid) så blir det jättestor skillnad på skydden. Det ena sitter "hårdare" medan det andra är betydligt "lösare". BIG NO. Direkt när jag köper skydd som har varit såhär är att direkt byta plats på dem och alltså sätta det uttöjda där inne, med det ihopklämda utanpå. Detta för att försöka jämna ut skydden lite innan de används.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.