• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mellonie och Selmina


  (Efter tävlingen)
   
  Jag har ju alltså varit och hälsat på min förra ponny Mellonie, och hennes nya ryttare, idag. De gjorde sin debut på tävlingsbanan (klubbtävling/clear round). För att inte ge Selmina mer press (man vet ju aldrig i förväg hur olika personer reagerar) så sa jag inget till dem, och jag gick inte heller fram till dem när jag kom dit utan jag satte mig istället på läktaren.
   
  Men Selminas mor såg mig och kom upp och satte sig bredvid. M
   
  ellonie har börjat vägra och börjat testa. Oj, inte kul. Så vi pratade lite och självklart ställde jag upp och försökte hjälpa Selmina.
   
  Jag bad henne hela tiden reglera tempot, men först och främst se till att väcka upp Mellonie. Att samtidigt behålla trycket i stegen och vara noga med inställningen och blicken var också återkommande fraser. Det gick jättebra faktiskt! Mellonie sög mot hindren och det såg inte ut som de hade gjort annat än att hoppa!
   
  Inne på banan bad jag henne sätta upp ett bra tempo och ta ett varv runt banan för att "få upp farten" lite innan de började hoppa. Mellone vill ju gärna ha lite fart för att självförtroendet ska vara med. Resultatet då? Två felfria rundor i bra tempo!
   
  "Vägra? Den här hästen?!" skämtade jag med dem sen, haha. Hon var verkligen klockren och Selmina skötte pilotpositionen med bravur! Tydligen var även hopptränaren där och såg allt så det tycker jag var extra bra. I och med att de har haft lite vägringsproblem på träningarna tidigare.
   
  *Stolt tidigare ägare till en kanonfin ponny* :)
   
   
   
   
  Nya bästakompisen (:


  Kommentarer
  Sara

  ååh vad roligt! :D

  2012-09-30 @ 17:46:44 | URL: http://mingus.blogg.se
  Anonym

  Haha jaa, jag brukar få höra att folk inte riktigt kan placera att det är jag som är storasyster till Frida på tv:n :P
  Jag har följt dig sedan du gärtbloggande hos Linn!

  2012-09-30 @ 21:04:35
  Julia

  Sv; Okej:) Händer något speciellt i veckan?
  Kram

  2012-09-30 @ 21:27:50 | URL: http://juliaroz.blogg.se
  Alexandra

  Trodde din nya var nogg.se :o Blev lite besviken först för nogg är inte bra. haha!

  2012-09-30 @ 21:51:28 | URL: http://alexandrasundberg.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.