• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Igångsättning av P

  Planen med Pärla är att hon ska vara så igång som möjligt till i mitten av oktober.
   
  Sammanfattning av vad vi har gjort sedan vilan efter skadan:
  Först så började jag ju skritta henne vid hand (tömkörde) varannan dag. Veckan därefter skrittades hon varje dag; två dagar från ryggen och en dag tömkörning (eller var tredje dag tömkörning). (2 km, nästan 25 min.) Vi tog även ett par travsteg för att känna efter lite. Hon stod en dag den veckan. Veckan därefter reds hon mån, tis (hon stod på söndagen) och tömkörde på onsdagen. Tors, fre och lör red jag igen och på söndag stod hon. Nästa vecka travade jag henne lite. Men sedan upptäckte jag att hon var lite "geggig"/géle:ig där hon var skadad. Jag satte återigen på henne ett bandage och lät henne stå en vecka. Hur jag hade kunnat missa den vet jag inte, alternativt att den uppkom under igångsättningen..? Jag har ingen som helst tidigare erfarenhet av gallor.
   
  Sedan fick jag höra att det nog var en galla och läste lite om det. Efter att jag hade skrittat henne då och då ett par gånger, så fann jag (på internet) att man kunde kyla gallor. Så jag sprutade den med kallt vatten ca 10 minuter efter anstränging. Dagen efter hade den gått ner jättemycket, och var typ bara hälften så stor. Så jag skrittade och travade lite nu i veckan och kylde benet 10 minuter efter varje gång.
   
  När hon reds (skrittades och travade lite lugnt) så lindade jag bakbenen för att ge henne lite extra stöd. Idag har jag longerat henne, efter att ha pratat med veterinären.
   
  Veterinären sa att är hon inte halt (vilket hon inte är) så är det bara nyttigt att motionera henne och framför allt då skritta mycket. Hon bad mig longera henne för att kolla hur det ser ut på böjt spår och hon var helt ren.
   
  Så framöver nu ska jag göra som jag gjorde i början; blanda tömkörning med ridning, bara skritt. Sedan kör vi på mjukt och fint framöver och så fortsätter jag som jag gör nu med gallan (dvs lindar vid "arbete" och kyler efteråt).


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.