• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "I told you so!"

  Jag har läst och jag har läst. Mängder med texter, kommentarer och inlägg i diverse bloggar och forum. MYCKET varningstexter... Det handlar om A. Eller inte om A personligen, men om säljaren som sålde henne till mig.
   
  Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag är orolig. Det är klart att jag är det. Vem vet egentligen sanningen? Eller finns det inget "fuffens" ändå? Vad stämmer och vad gör inte det?
   
  Det jag har kommit fram till är att säljaren har sålt MÄNGDER av hästar (både hela och skadade, men alla som "hela"). Vissa köpare är oroliga för att deras häst fick lugnande innan ridning/vet.bes. och andra är anklagande vad gäller hantering/ridning/visning you name it vid försäljningen. Men 99%(?) av de som har yttrat sig är INTE nöjda och varnar för denna säljaren.
   
  MEN sedan så har jag "hittat" hela TRE hästägare som har varit nöjda med köpet. Varför inte fler kan man undra? Jo, självklart för att de som är nöjda INTE går ut med det på samma sätt som de som är missnöjda gör. En bekant till säljaren (som försökte försvara denne, alltså som inte var med och "hackade") skrev att det garanterat inte förekom någon som helst drogning av hästarna (och det tvivlar jag inte på. A är en häst med tryck i, men även lite stress och här har hon lugnat ner sig men har fortfarande trycket. Dvs hon är den häst jag kollade på och provred.) Inget fel så långt.
   
  Jag började först och främst måla upp ett skräckscenario - men till vilken nytta? Jag kan lika gärna tillhöra dem som blir nöjda sedan. Men visst, det är fortfarande 50% risk för att jag tillhär de som har blivit blåsta.
   
  Hoppet har i alla fall inte lämnat mig och i hagen springer det en pigg, glad och välmående häst som inte visar några tecken på skada/smärta. MEN tanken är ändå att låta henne vila/gå väldigt, väldigt lugnt i vinter för att ge kroppen en ordentlig chans till återhämtning oavsett vad (om) hon har varit med om.
   


  Kommentarer
  L-L

  Kan du maila mig ?

  2012-09-21 @ 19:32:19 | URL: http://www.brokenhorses.se
  julia

  Sv; aw, tack:)
  Jaha! Rider du på ridskoola nu?
  Kram

  Svar: Nej, det gör jag inte. Jag har min fjording som är under igångsättning (hon blev skadad i juni) och så har jag en stor häst som just nu vilar. :)
  vinna.blogg.se

  2012-09-22 @ 09:09:11 | URL: http://juliaroz.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.