• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hösten kan dra åt ... (ibland, oftast, typ när det är såhär i all fall)

  När jag slutade jobbet så åkte vi till min systers och hennes kille (och dotter) hus som de håller på att renovera för att hyra ut. Imorgon kommer hyresgästerna och de höll på för fullt. Men fint, det blir det!
   
  Sedan tog vi några varv på stan, och hoppade in på Ö&B innan vi åkte hem. Det var nästan mörkt när jag gick ut... Usch, fy och blä! Träligt skitväder! Dessutom blir det ju mörkare med när det är så mulet och trist. Nej, tacka vet jag våren!
   
  Jag bytte vatten och gav hästarna mat (1 l krafft till A och en näve krafft + en halv deciliter havre-korn-blandning till Pärla). Därefter gjorde jag i ordning Pärla. Som vanligt tog jag en sak i taget. Jag ville komma iväg innan det började bli allt för mörkt, men ändå så stressade jag inte. När jag nästan var klar, så drog jag ignenom en kåpa på sadeln genom ländreflextäcket och A som hade huvudet ut till oss i "gången" stod nära och kollade nyfiket. När jag fick igenom kåpan (jag har gjort det såååå många gånger tidigare, helt utan problem och det är absolut inga konstigheter!!) men idag så råkade det bli en "snärt" och självklart nuddade den A's nos! :( Hon ryckte till och körde huvudet hårt i bjälken (en låg bjälke/balk är precis över boxdärren där väggen är). Hon kastade sig såklart bak, gick bort en bit och skakade på huvudet några gånger. Jag blev helt förtvivlad :( Det var ju verkligen inte meningen! Jag gick in till henne, ställde mig hos henne, klappade på henne och så stod jag där och grät... Kände mig så jäla elak. Jag har lovat mig en sak. Det lovade jag mig direkt när jag fick hem henne och det är att aldrig, ALDRIG bli arg på henne. Hon är en känslig häst där det räcker med ett morr om hon gör fel. Så råkar jag göra såhär?! Helt oprovocerat! :( Usch, måe verkligen dåligt över det... Hon verkade tack och lov inte bry sig så mycket sen. Jag kunde ta/trycka/klämma överallt på och runt omkring huvudet och även "dra" lätt i öronen. Så hon verkar tuff på det sättet och verkar "palla smärta" om man säger så. Vilket såklart INTE är positivt. Tvärt om så är jag istället mer orolig för att det finns mer skador i henne... Stackars häst :( Hon ställde sig sedan likadant igen så som tur är verkade hon inte koppla ihop smärtan med där hon stod. Men ååååh, varför skulle jag göra så när hon stod så nära?! :( Så onödigt och ELAKT. :(
   
  När jag hade gråtit färdigt, lugnat ner mig, bett om förlåtelse och klappat på henne en ganska bra stund så red jag därefter Pärla. Det gick ganska bra. Inte dåligt, men ibland så kan jag bli lite småfrustrerad och börjar då ta mer i henne = fel. Aja, inget skitpass iaf, även om det inte hade skadat om jag kunde rida... -.-
   
  Det var väl ingen höjdarstalldag idag direkt. Imorgon ska jag rida Pärla igen för i helgen kommer hon få stå en del. Även A kommer få ta det ganska lugnt nu. Orkar verkligen inte släpa runt på henne på en promenad i detta skitväder, när det är mörkt och när jag dessutom har jobbat så jag är helt slut och skittrött. Hon får laga sig i hagen istället. Det blir nog bra. Btw så är det typ bara 1,5 vecka kvar innan det är dags för lite uppsutten skritt!
   

  Min "förvuxna ponny" :)
   


  Kommentarer
  a

  fin blogg :)

  2012-09-26 @ 23:21:57 | URL: http://annye.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.