• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • What about Aleccis?!

  Jo, alltså hovslagaren var ju uppe igår. Hon tog en fossing i taget och vi pratade som vanligt. Jag frågade massor och hon visade, målade och förklarade. Det är allt ifrån vinklar på rumpan för att hästen ska kunna hoppa effektivt och vinklar på benen/hovaran, till senor och innehåll i hovarna - SUPERintressant!
   
  Sedan kom hon då till det "skadade" benet. Hon drog av skon, verkade och tadaa! Vad hittade vi där då? Jo, ett "blåmärke" (har glömt vad det heter) på lamellen framme vid tån, OCH en gammal hovböld i kanten av yttersidan. Hon misstänker att den är större åt båda hållen, men det är onödigt att gräva där. Den var tom och är alltså gammal, så det var ju inget hon skar hål på.
   
  Så om jag har superdupermegaskitjättetur så är det bara detta som har spökat! (MEN, jag vill inte ropa hej än, för vi vet ju inte helt säkert än!) Jag ska i alla fall rida henne "som vanligt" vilket nu då är lugnt och fint men i alla gångarter = hon ska gå lite på halvfart under hela vintern.
   
  Jag har ändå tänkt att göra ett "återbesök" (hon ska ändå besiktigas) om några veckor, men detta var en OTROLIGT positiv nyhet! :):) Jag blev skitglad, haha, vilket kanske inte var så konstigt? ;)
   


  Kommentarer
  Julia

  Sv; Okej:D Jag tävlar på klubbtävlingaar! Haft en bra dag?
  Kram

  2012-10-09 @ 19:55:40 | URL: http://juliaroz.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.