• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vad får oss att läsa en viss blogg?

  Antingen att man känner någon/vet vem den är, tycker någon gör ett bra jobb, inspirerar och motiverar eller kan det helt enkelt bero på vad vederbörande har för häst? Jag har tänkt tanken, och visst kan det sistnämnda ha betydelse. Jag har börjat läsa vissa bloggar (ibland oftare, och ibland mer sällan) för att det handlar om en viss häst. Den kan vara speciell, ha ett visst utséende, en viss ras eller helt enkelt för att det inte är så vanligt. Något nytt liksom.
   
  En blogg jag började läsa var Fanny Kargedes tack vare hennes Pompay. En svart Welsh Cob, hingst, urläcker ponny av sportmodell som hon tävlar i främst hoppning, men även dressyr. Dessutom var Fanny riktit duktig och noga med att uppdatera bloggen och hålla en hög standard på allt hon gjorde. Nu har dock slutat blogga(?), i alla fall slutat uppdatera. www.fannykargede.blogg.se
   
   
  Jag läste även speakinghorses tack vare Herkules. En hopptokig nordsvensk brukshingst på 5-6 år som bland annat har löshoppat 140 cm och han är otroligt välriden i dressyr där han även kan flera rörelser. Mikaela var även otroligt skicklig på det hon gjorde,  och var naturlig i all hantering. Det var en fröjd att följa dem, men tyvärr så slutade även hon att blogga. Herkules var enda anledningen att jag flöjde den bloggen. Ibland kan jag kolla in och följa Frida (som driver bloggen själv nu) men det händer inte så ofta längre. (Har tyvärr ingen bild på Herkules här och nu)
   
  Det var två exempel jag kom på just nu. Sen finns det flera som har riktigt fina hästar men där bloggen följs kanske inte bara för den anledningen. Där en ryttare har fler hästar har brukar jag ändå hitta någon personlig favorit - exempel på det är Tyra Sjöstedts Landfreid, tidigare var det Joe men Lalle visade sig vara en riktig charmör ;)
   
  Vilken blogghäst skulle jag vilja ha (om jag typ fick den, haha)? Det tänkte jag skriva om framöver någongång. Någon som kan gissa? Det kanske inte är så svårt att gissa att Lalle hade varit rätt intessant - men det finns fler där ute! :)


  Kommentarer
  Ella

  jag håller med, jäkligt snygga hästar :D

  2012-10-09 @ 11:40:01 | URL: http://ellablondie.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.