• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Rak respektiva svängd rygg

  Jag har egentligen inte så mycket djup kunskap även om jag kan vissa saker "på ytan". När man var yngre fick man veta att var ryggen "rakare" så hade hästen mer muskler och var den mer "svankig" så hade inte hästen så mycket muskler.
   
  Visst, det kan väl stämma. Men inte alltid! Det är ju faktiskt en genetisk grej hur ryggen ser ut; om den är rak eller svängd. Sedan gör ju såklart muskler en hel del - men de kan inte trolla!
   

  Kass bild men fann ingen bättre och orkade inte leta. ^^
   
  Pärla är lite svankig. Tyvärr klämmer sadeln något så det är svårt för henne att sträcka ut ryggmusklerna ordentligt vid ridning, men samtidigt är jag inget vidare på att känna när hon arbetar helt korrekt och framför allt höjer ryggen. Sedan ska man väl inte sticka under stolen med att hon faktiskt är 22 år... Det är ju lite naturligt att ryggen svankar ihop lite, men jag vill ändå försöka ha den bättre och mer musklad!
   
  A har en mer svängd rygg. Hon har ändå en ganska välmusklad rygg (med tanke på omständigheterna) vilket man framför allt känner när man rider barbacka och travar. Visserligen verkar hon ha lätt för att sträcka på ryggen och hon vill gärna arbeta korrekt. Jag kan tänka mig att det har med hennes förhållandevis korta rygg att göra. (Hon kan utan problem ha 135 cm täcken över ryggen men tyvärr blir det för lite plats för bogen i dem, så hon har storlek 145 cm.)
   

  Snyggt märke efter bogskyddet med! :P


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.