• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Jag har aldrig...

  ...duschat någon av mina hästar. De har såklart blivit avspolade när de har varit svettiga, men ALDRIG duschade med schampo och så. Så de är rätt dammiga, men jag anser inte att jag behöver tvätta bort deras viktiga fettlager de har i pälsen som naturligt skydd. Det är inte värt att "förmänskliga" dem mer än vad de redan är för att vara "extra fin" på tävling. Nej, här är hästarna hästar! Inför tävling är det borstarna som gäller - endast! (: 
   
  ...noppat/plockat ögonbrynen. Varför göra det? Det gör ont och oftast blir det inte bättre av det. Ögonbryn är inte fina, så varför försöka göra dem till något de inte är? Börjar man så måste man dessutom fortsätta och nejtack, jag har annat att ägna mig åt!
   
  ...varit bra på att rida. Och jag har aldrig heller påstått det. Jag återkommer ofta till det och det är för att jag gärna vill tala om det. Alla är vi inte bra på att rida, men man kan ju alltid bli bättre och framför allt ha kul! Hellre än bra, som det brukar kallas. MEN något jag anser att jag är bra på - det är att ha en lugn, trygg, stadig och stabil häst oavsett vad hästen tidigare har varit med om. Exempel: hur många skulle hoppa upp barbacka ute i skogen (och på grusväg, bland rådjur, kor, fordon mm) utan hjälm i grimma och grimskaft på en häst man inte har suttit på 15 gånger ens, och dessutom inte klarade av på provridningen/med sadel och träns i en paddock (med hinder)? Jag gör det, och jag gör det fan bra.
   
  ...varit någon "festpingla". Det är sällan det är alkohol på mina helger och jag har aldrig druckit så att jag har fått minnesluckor. Nejtack, jag sitter hellre bakom ratten i så fall - spiknykter ofcourse!
   
  ...frågat om lov till mina piercingar och alla är gjorda innan jag fyllde 18 (jag har fem, varav tre i öronen). Den i ögonbrynet är gjord framför spegel med säkerhetsnål och den i naveln är gjord nere i Skåne när jag besökte en god vän.
   
  ...känt skam när jag har tävlat (över resultaten, alltså). För mig har det varit träning = inget att skämmas över. Men jag har haft otroliga skuldkänslor när det har gått dåligt och både min far och mor har varit med (min far är bonde = inte mycket tid över till annat, så när han har "varit tvungen" att åka med så har jag mått jättedåligt när det inte har gått bra för då har jag känt som att jag har slösat på både tid och pengar).
   
  ... gjort något grovt jag ångrar. Det är en bra känsla faktiskt - och ett tips! Tänkt alltid "kommer jag ångra mig om jag gör detta?". Skulle man göra det - stå då över, men gör man inte det så är det bara att köra på!
   


  Kommentarer
  Alexandra

  Såg på fb att du jobbade på EPAB och min fråga är, registrerade du dig bara på hemsidan eller besökte du dom? Weird fråga kanske, men skit samma :p
  Epab finns ju i Vaggeryd också hehe.

  2012-10-04 @ 23:07:27 | URL: http://alexandrasundberg.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.