• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Godmorgon!

  Klockan stod på 06.30 med Emil väckte mig vid 05.50. Hans bil startade inte (vi höll på med den hela kvällen igår; från ca 20-22.30) och då gick den, men idag gav den upp igen. Så det var bara att ta min pålitliga räserbil och så fick jag köra honom till jobbet. Kul att vara ute och sladda vid 06 på morgonen, haha. :) Ja, jag har fortfarande sommardäck (köpte faktiskt vinterdäck igår) och nej, jag gillar INTE snö, is och kyla.
   
  På tal om det ska jag dessuto snart ge mig ut med transoprten också. 6x sommardäck, bakhjulsdriven bil och halt och jävligt. Jag hoppas verkligen att det går bra... Är inte sugen på att ligga i diket direkt, eller ännu värre... Nej usch!
   
  Imorgoon MÅSTE snön vara borta för då ska jag och Pärlahäst till Nässjö och hoppa KM! Är taggad till tusen, så jag vill inte ställa in pga väglaget. Vafan ska vi med vinter till?!
   
  Igår red jag båda och Pärla fick mest rulla på i trav och galopp. Jag red lätt och stod upp i galopperna, så det var ingen dressyrrunda direkt. A hade glömt allt vad halvhalter heter (hon var ju så fin i tisdags, men så stod hon i onsdags) och igår var hon taggad och glad. Vi provade en ny runda och "tyvärr" var vi tvugna att rida 70-80 meter längs med 80-vägen "Flugebyrakan" där det är inofficiell autobahn. Egentligen skulle vi rida på ett annat ställe, men det var stängt, så vi fick ta hela Hedbrantarundan och därmed rida bredvis vägen. Jag har aldrig ens passerat storavägen med A än, så igår gjorde vi allt på en och samma gång. Det var iaf inga problem. Skönt!
   
  I och med att vi red en ny runda var hon ännu gladare och piggare än vanligt, haha. Så galopperna gick inget vidare. Men skit samma, något fick vi iaf ut av ridturen (vägen och motion).
   
   
  På eftermiddagen åkte vi till Jönköping och jag hade sådan tur! Jag behövde lämna tillbaka en katalysator (699:-) och ett par rörklämmor (20-30:-), men hade tappat bort kvittot. Så jag var osäker på om det verkligen gick att lämna tillbaka den. Jag hade skrivit ut ett kontoutdrag iaf som "bevis" och det gick som tur var bra att lämna tillbaka den. Så några kronor "rikare" blev jag minsann. Vi hoppade även in på Ikea och A6 Outlet.
   
  Det började snöa ordentligt på hemvägen och jag kom ihåg att jag hade sett dubbdäck till salu i Nässjö (som man passerar på hemvägen) så jag ringde på dem och så köpte jag dem när vi ändå hade vägarna förbi.
   
   
   
  Idag ska jag och A åka och göra en grej. Vad kan det va, tro? :)
   
  I eftermiddag ska vi sedan tuffa iväg 17-18 mil vänsterut till det stora blågula varuhuset där det alltid är rea (typ). För min del (som måste hålla i pengarna :( ååh) så blir det vintertäcken till A, fleecetäcke till A, reflexer, underkläder och ja, typ det. Lär väl säkert bli lite andra småsaker med.
   
  Tanken var att ta Emils bil, men ska den tjura och inte vilja starta så kommer vi nog åka min kära volvobil istället. Frågan är isf om det är värt att byta till vinterdäcken eller om jag ska vänta lite? Smälter snön bort så slits de ju jättefort och det vill jag inte. Jag avvaktar och kollar vädret helt enkelt.
   
  Det var lite uppdatering om läget. Pärla ska förresten vila sig i form tills imorgon. :)
   
  Kolla in bilden! Hur sjukt underbart vacker är den inte?! :') Såå Mellonie<3 Är helt kär i den bilden. Min fina lilla skruttponny!
   
  Fotad av otroligt grymma Theresia Sandahl (som jag för tillfället inte minns bloggen tyvärr. Kollar upp det senare eller imorgon.) Hon är riktigt, riktigt bra på att fota. Och hon är inte alls särskilt gammal. Jag är verkligen imponerad! :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.