• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagens ridning

  Pärla var helt uuuunderbaar! Jag red utan stigbyglar om kom åt henne rätt bra. Hon var pigg och framåt, lyssnade bra och ja, jag är nöjd med passet faktiskt. Vi håller ett lite högre tempo nu, men fortfarande inte så långa turer. Igår red vi återigen Dahlseda. Tanken var att rida i skogen men det hördes massa skott, så jag struntade i det.
   
  Tyvärr så "försvarar" jag mig själv genom att bli hårdare i handen när jag blir svagare/tröttare i sitsen och med sätet. INTE okej, men nu har jag i alla fall kommit på varför hon är mjukare i början av passen. Så det ska såklart tränas på (att jag blir uthålligare och bibehåller en mjuk hand).
   
  När vi hade travat av lite och jag saktade av och längde tyglarna så syntes det jätteväl att hon hade arbetat helt ärligt idag (jag är inte kapabel till att känna om det är helt rätt alltid). Men hon hade tuggat JÄTTEmycket och hade som ett moln av skum runt hela munnen. Det var en härlig känsla, och det gjorde mig såklart väldigt glad! :) Nytt "skumrekord" haha! ;)
   
  Jag ingivde därefter det nya tränset till A och skrittade henne en sväng barbacka. Direkt när jag satt upp och hade satt mig tillrätta/hittat rätt sits och balans så tog hon några långa travsteg, haha. PIGG och taggad häst! :)
   
  Vi skrittade neråt och det finns inget att klaga på. Men när vi hade skrittat kanske 6-7-800m så testade hon mig. Hon gjorde en sådan där snurr/"piruett" genom att lätta lite fram och swischa runt ett kvarts till ett halv varv. Jag morrade lite och så fortsatte vi. Vi kom väl en sådär 100-150 m innan jag kände att hon tänkte något igen. Vi mötte en bil och när bilen var ett 50-tal meter framför så lättade hon mer än vanligt och drog runt och jag blev ju lite stel/spänd ett ögonblick (var ju barbacka och ville inte kana av henne) och blev då samtidigt lite hård i handen. Det tog ju inte längre tid en max en sekund allt detta och när hon stod still provocerade jag henne genom att lägga om benen men ändå hålla i, fast nu med en mjuk hand. Hon undrade ju lite vad jag höll på med men när jag styrde tillbaka så skrittade hon på utan några konstiga idéer. Bilen var inga problem att möta och resten av rundan gick bra. Men för att träna lite på lydnaden så gjorde jag en del övergångar med trav, halt och skritt. Det gick bra och hon travade väldigt mjukt och fint. Dock lite snabbt de första gångerna (vi tog bara några steg oftast) men sedan gick det sakta och mjukt. Nöjd!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.