• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagens ridning

  P: byn, cykelvägen, byn igen. Det blev lite som ett intervallpass. Mycket galopp i olika tempon osv. Tanken var att galoppera en hel del, men inte att rida intervaller så det slog mig helt enkelt efteråt att vi typ hade tränat på det. Hon var väldigt svettig efteråt men sprang med bjudning och glädje! :)
   
  A: skogen och byn. Jag hade gramanen för att slippa hennes flaxande med huvudet när hon taggar till, och för att jag skulle koncentrera mig bättre (graman = fler tyglar = bättre koncentration). I början gick det okej, i mitten gick det ksfjebfhhhnefsbnofof ungefär och i slutet gick det bra igen. På grund av de värdelösa silikon-slajm-äckel-gummi-tyglarna som gled mellan fingrarna HELA TIDEN så märkte jag hur jag hade mer kontakt med gramanen ibland istället?. Det innebär absolut inte att jag red med den, tvärtom... (På något jävla sett lyckas hon alltid få mig ur sadeln när jag har gramanen. Mina armar blir raka och helt plötsligt har jag ingen tyngd alls i sadeln. Hon liksom "drar" mig ur sadeln utan att... dra? Det är alltså mjuk kontakt men på något sett får hon ändå med mig?) Det i kombination med en rätt pigg häst som kräver sits med NOLL hand blir inget vinnande koncept. Så jag hade fullt sjå att länga gramanen och korta tyglarna mest hela tiden. (Jag HATAR de tyglarna! ALDRIG att jag köper några sådana. Jag fick med dem på tränset så det är därför jag har dem, skulle aldrig få för mig att betala något för sådana hemska saker. Uääk!) I slutet kom hon dock ner på jorden igen och det blir sådan skillnad när jag låter handen bara "va" i tygeln och istället sitter med i sadeln. Det är svårt och verkligen annorlunda så det kommer ta ett tag innan jag får någon fason på vad jag sysslar med där uppe. Tyvärr blir tempot lite högre än vad jag hade önskat, men å andra sidan blir det jämna galoppsprång och hon är lugn. Så vi får väl helt enkelt ligga på den nivån ett tag innan vi går vidare. Men visst är det svårt att träna på saker när man inte har någon ridbana... I och med att det har regnat så mycket finns det inte heller någon äng/stubbåker att rida på. Charmen med bonnahästar? Som sagt så avslutade vi passet på ett acceptabelt sätt även om vi fortfarande har låååångt kvar.
   
   
  En av världens absolut sämsta uppfinningar! Tacka vet jag gummiväv... (:


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.