• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagens ridning

  På grund av missförstånd red jag bara A. Vi höll oss för fösta gången på en äng och vilken skillnad att vara på ett visst ställe istället för att rida runt och liksom ta sig någonstans. Eftersom det är gödseltider så var jag på en osprutad äng lite längre bort än den jag brukar vara på och det var alltså första gången jag var på den. Den är var både mindre och var inte lika rak, men det fanns en rektangel mitt på som var tillräckligt rak så det var där vi höll oss.
   
  Jag märkte att jag lätt blir passiv när jag försöker vara försiktig. Det är såklart inte rätt, och ibland blev det inte önskad effekt. Det som hände var till exempel att hon flöt ut när vi red på volt.
   
  Vi gjorde mycket basic saker. Förutom att lägga volter red vi även på rakt spår och gjorde halt i mitten av vår linje, och även i slutet. Det gick bra och så länge jag koncetrerade mig på NOLL hand och vettig sits kombinerat med halvhalt så lyssnade hon bra. Men i och med att hon är så känslig så råkade jag skjuta henne lite åt sidan i halten, alternativt att hon blev lite taggad på att fortsätta och ställde sig snett av egen vilja. När vi vända tillbaka så travade vi i både samlad och lite högre tempo.
   
  Det tog inte många gånger innan hon växlade upp tempot, framför allt i skallen, men jag tycker ändå det gick okej. Det är alltid svårare att få henne att tagga ner efter att hon har fått galoppera.
   
  Jag tyckte att hon höll sig så pass lugn som hon gjorde. Men rätt som det är hamnar jag i gamla möster och tog lite i munnen på henne och det tar ju några språng innan jag fattade vad jag höll på med. Som sagt var det ett lugnare pass än vad jag trodde det skulle bli (var ju första gången som sagt), men ändå stressar hon mentalt så hon blir så sjukt svettig ändå! Vi red verkligen inte alls länge. Ca 40 min INKLUSIVE fram och avskrittning. Som sagt, inget intensivt pass.
   
  Det allra bästa var när vi travade av. Då längde jag tyglarna så att de verkligen var långa, hon sänkte huvudet och travade riktigt lugnt och fint. Hon lyssnar riktigt bra på halvhalter, men det gäller att jag är lugn och försiktig, utan att vara passiv, för annars tar hon dem som galoppfattningar. Allt går att tolka som galoppfattningar för henne. :P
   
  (Vi har fortfarande långt, långt, väldigt lååångt kvar. Men det var ändå kul att rida lite mer på riktigt än det blir på vägarna.)
   
  Det kommer ta tid - men det kommer vara sååå värt det!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.