• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagens ridning

   
  Red Pärla igår. Det fick bli ganska lugnt och kravlöst. Jag hade mina små plaststigbyglar (junior = får inte in foten med skorna i dem, bara med stövlarna) så istället får jag "balansera" med tåspetsarna och spänna benen och rätt som det är (ganska ofta) så tappar man fästet och slinter ur dem.
   
  Vi red dahlseda och när vi skulle galoppera uppför en liten backe ställde jag mig upp och var passiv. Lät henne bara rulla på i ett ganska slött tempo. Men när vi hade kommit två tredjedelar så får hon syn på en korg i kanten längre fram och vänder. Jag hamnade på marken.
   
  Eftersom jag redan var ledsen på grund av en riktigt, riktigt hemsk dag så blev det inte direkt bättre av att hon inte ser som hon ska (det var förvisso skymning). Så jag bölade en stund. Varför kunde hon inte vara typ 20 år yngre? :(
   
  Såhär i efterhand har jag kommit fram till varför reaktionen blev så stark på just den där korgen. Det var som sagt skymning och hon ser sämre än vad hon har gjort tidigare. Men sen är det även jakt och det skjuts lite hejvilt i skogen. Pärla är skotträdd som fan och reagerar tusen gånger starkare på ALLT vid den här tiden. Så det var väl en tråkig tillfällighet att hon inte såg korgen och reagerade starkare än vad hon annars brukar göra (dvs "stampar" till på stället och sen är det bra).
   
  Antal ofrivilliga avsittningar /avslängningar från henne kan man nog räka på en hand. Det är förstås roligare att ramla av när hon är busig och inte när hon blir rädd för något. Hon stod för övrigt och skakade efter ett hon hade stannat (max 20 meter ifrån mig). Något som däremot faktiskt är kul när man ändå snackar avramlingar. Där är att leka rodeo i hagen på henne. Det var några år sedan jag höll på med sådant, men det tyckte hon var skitkul! Och fasen vad hon kör runt då. ^^
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.