• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning - som jag hade längtat (i hela två dar, haha)

   
  Men vädret var på riktigt dåligt humör, regn och rusk. Positivt är ju förstås att det är lite varmare mindre kallt.
   
  Jag började som vanligt med Pärla. Vi började vara dressyrtanter och därefter var vi lite hopptanter. Jag tänkte prova att hoppa några språng över våra skogshinder (stubbar och pinnar). Men först skulle hon bli ordentligt uppvärmd så vi tog två varv runt flugebyrundan och sedan red vi i skogen, mot hindren.
   
  Hon var så himla, himla fiiin! Det kändes riktigt bra. Både traven och galoppen var skitfin. Hade bara dressyren varit EFTER hoppningen på KMet så hade jag lätt provat att starta där. Men å andra sidan hade jag i så fall satt press på oss, fått prestationsångest på framridningen och krävt mer än vad som är realistiskt på banan så då hade jag garanterat förstört den formen hon har och den känslan vi har just nu. Så det är väl lika bra att vi struntar i det. Hon är i vilket fall underbart fin att rida just nu. Mumma!
   
  När vi red på skogsvägen lät jag henne röra sig mer framåt och vilken bra hoppgalopp hon hade då. Stor, luftig och med ett ordentligt tryck. "Hindren" vi hoppade var "räcke"/hinder, två språng, hinder, ett språng, tre studs, ett språng, räcke. Först gången så satte jag upp galoppen, men höll i henne lite så vi kom för nära och rev då första hindret, samt ett av studsen. Sprången blev rätt "platta" pga det. Andra gången gjorde jag nog nästan likadant. Vi rev första, men resten gick bra. Sista gången tog vi från första hållet igen och då lät jag henne gå på lite mer. Det resulterade i rundare språng, bra flyt och alla pinnar låg kvar. Så det blev perfekt att avsluta där.
   
  Vi skrittade av och jag är nöjd med henne, både med dressyrbiten och hoppbiten. :)
   

  Provridningsfail.
   
  Sedan var det såklart A's tur. Tanken var att ta två varv runt dahlsedarundan. Vi skrittade fram, och började därefter trava. Hon var lugn och fin. Men vid minsta lilla "ur fokus" eller minsta lilla ökning eller ur takten så gjorde jag halt. så på de fösta ca 200 meterna gjorde vi 3-4 halter. Så stod vi still tills hon accepterade halten. Vi skrittade därefter vidare. Travade lite igen och hon var återigen fin. Gjorde en halt när vägen blev en svag nedförsbacke. Men efter halten (som var mot järnvägsövergången) så snurrade hon runt och dummade sig. Sen passerade vi övergången, skrittade uppför backen och travade därefter en bit. Men så var det dags för en halt igen då traven inte var lika lugn som tidigare. Hon hade lite svårare för att acceptera den halten men efter ett tag stod vi still. Vi travade några meter men skrittade därefter ner för nästa nedförsbacke. Då började hon blåsa upp sig lite och "se något farligt". (Hur många gånger har vi inte ridit där liksom... Klippt häst och två vilodagar var det ja.) Så hon blåste lite och var rätt spänd, sedan så snurrade hon runt två gånger varav den andra röt jag till ordentligt och sen höll jag om henne medan vi passerade vad-det-nu-var.
   
  Efter det så var hon rätt spänd. Vi försökte oss på att trava och medan hon såg något annat otäckt längre fram så gjorde vi lite halter och lugna igångsättningar. Längre bort gick en man, med paraply, och med en hund. Jag tror inte det var på grund av det (då det även fanns läskiga rundbalar, en foderhäck osv att bli skrämd av) så snurrade hon runt igen. Men det var sista gången. Vi passerade dem ganska lugnt och sedan travade vi igen. Hon var lugnare och jag bad om galopp. Det gick bra men visst hade hon lite ryck med huvudet och skutt för sig. Efter en liten bit saktade jag av och så fortsatte vi med traven. Det rullade på ganska bra men en halt behövdes ovanför nästa lilla backe där hon blev lite övertaggad och smygrullade in i galopp. Jag tycker resten av rundan gick himla bra faktiskt. Vi tog höger galopp (som det tar typ 200m att fatta efter diverse försök och halter. Hon tar helst vänster) och rullade uppför en backe. Sedan travade vi och hon var så lugn och fin. Jag tyckte inte vi behövde en andra runda, utan jag nöjde mig så.
   
  Även med henne är jag nöjd. Hon var förvisso astagg men med halter och sådär så var hon hyfsat ridbar. Vi kämpar vidare och jag trivs på hennes rygg! :) Så jag är alltså nöjd med båda, trots regn ja, det blev rätt kallt efter ett tag.


  Kommentarer
  Julia

  Sv, Ja, så jäkla tråkigt:/ Men ska försöka lägga det bakom mig, ny vecka, nya tag.
  Vad händer imorgon?<3
  Kram

  2012-10-14 @ 18:11:30 | URL: http://juliaroz.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.