• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning

  Är faktiskt nöjd med A idag! Vi började rida mot ängen för att rida någorlunda "på bana", men då började det duggregna så det fick bli runt i byn i stället.
   
  Jag börjar hitta fler och fler knappar nu och traven var helt okej idag. Nästan till och med acceptabel. Det enda som finns att klaga på är väl att jag vill bibehålla tempot och det lugna men ändå ha liiite bättre tryck i steget. (Hon var alltså lugn och fin nästan hela tiden i trav.) Vi travade mest. Galopperade uppför en backe i början för att jag ville "provocera" henne lite då hon var lugn och hon blir mer uppjagad efter att ha galopperat. Men idag fick jag ner henne riktigt bra och hon var som sagt lugn och fin. Vi tog lite galopp efter vi hade travat och vänster galopp är k-a-t-a-s-t-r-o-f. Fattar inte hur hon kan stressa så mycket i vänster när det gick så bra i höger?! Ja, alltså höger gick helt okej. Eller kanske inte "helt", men "okej". Ganska lugna, jämnlånga språng även att hon låg på lite framåt, men absolut inte mycket och hon var lätt i munnen/handen. Vänster som sagt så ökar hon för varje steg och ligger på även i handen vilket inte blir så bra då hon inte gillar att ha i stort sett något i andra änden.
   
  Det mest effektiva på henne är att ha så lösa tyglar att de nästan glappar. Då är hon mest arbetsvillig och lyssnar absolut bäst. Så mina tyglar var idag precis lagom när hon gick bra. Kröp hon ihop litegrann så glappade de (och det lät jag dem göra) och började hon streta så blev det "motstånd". Det fungerade bra. När jag regelbundet gör halvhalter med sitsen så lyssnar hon himla bra faktiskt. Nu är jag taggad på att fortsätta på detta sätt. Det är alltid kul att hitta lite nya knappar och spakar.
   
  Jag har även haft kontakt med veterinären så vi ska besiktiga henne snart.
   
   
  Pärla och jag tog en promenad vid hand på 20 minuter, efter gårdagens hoppning och vurpa. Hon visade fortfarande ingenting så jag utgår från att hon är hel och fortsatt skadefri. Det jag däremot fann var en skråma bredvid/snett nedanför ögat på höger sida. Det var inget sår, men all päls var borta så det var bara mörk hy, nästan som ett stort U. Inte så vackert, men som sagt inget sår. Jag undrar bara vad som har hänt/hur det gick till...


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.