• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Comeback - PnJ med Pärla, SBHS i Bråtåkra

  Pärla var väldigt glad, sugen på att hoppa och hon kapade svängarna och drog mot hindren precis som hon brukar göra. Men idag var det värre än vanligt. Underlaget gav med sig och vi gick omkull.

  När jag kände att det började ge med sig så försökte jag hjälpa till så gott jag kunde med att hålla upp huvudet på henne men det hjälpte inte utan vi fick alltså tugga grus. Först låg jag kvar för att jag inte ville vara i vägen men sen såg jag hur Pärla (som landade på vänster sidan och liksom "rullade" av farten till höger sida = på mig och så sprattade hon hejvilt för att komma upp igen. Då förstod jag att det var dags för mig att försöka flytta på mig. Detta hände väldigt fort, men man hinner ju tänka väldigt mycket när man ligger där.

  Såklart var det första jag gjorde att krama om Pärla. Ååh, stackars henne :( Men hon brydde sig inte. Lugn och stabil som hon är. De kom fram till mig och ville att jag skulle sätta mig och ta det lugnt osv, men vafan, jag lämnar inte Pärla! Så vi stod i ett hörn och jag blev inte direkt glad när de började bråka med mig! Det är väl upp till mig att känna efter hur eventuellt skadad jag var, och det är mitt ansvar att ta hand om mig och min häst! Ja, jag fick en spark i nacken och hela vänstersidan är rätt mörbultad, men det var absolut inte så att jag inte ville starta nästa klass! Jag vill ju inte att det ska sätta sig någon oro eller något i bakhuvudet, utan jag vill ju komma över det redan innan det eventuellt skulle uppkomma.

  Men det blev ett jävla liv och de började snacka om att "om det hade varit en riktig tävling så hade du blivit utburen på en bår och inte fått sitta upp på hästen/hoppa mer". Snacka om att inte ha varit med på "riktiga" tävlingar och sett hur det går till. Skadar ryttaren sig, så visst kan det vara så. Men i de flesta fall så går ryttaren ut från banan med sin häst själv, på sina egna ben.

  Och i det här fallet så var ju varken jag eller Pärla skadad. Vi kollade benen på henne och hon hade inte en skråma, och hon visade inget när jag sprang med henne. Så efter resten av ryttarna hade startat var det ju då dags för oss igen. Denna gång 90 cm. Men så ska de på och ifrågasätta och greja bara för att det var 80 vi startade innan. Men detta var ju min andra start! Så först skulle jag som sagt få hoppa. De la hindren på 90 cm. Men sen började de tjafsa igen och sa att jag fick hoppa två hinder, som de sänkte till 50-60 cm (!!!!).

  Eftersom vi gick omkull inför sista linjen så valde jag den och det var ju såklart inga konstigheter. Pärla kändes fräsch, var pigg och glad och bjöd på hindren. Älskade häst!

  Mitt i vår ganska hårda dialog (innan jag hoppade de sista hindren) så hänvisade hon till TR. GRATTIS!! Har ni äntligen förstått att man ska gå efter TR! Inte illa. Det har de inte gjort tidigare, utan de har inte hittat på sina egna regler. Men nu var det alltså TR som gällde. Då började jag ju bråka om den där jävla åkdersgränsen. FÖR DEN FINNS INTE. Då kan ju de kolla upp det i det där jävla TR. Helvete.

     Kommentarer
  Anonym

  Skulle bara vilja meddela att efter en rejäl avfallning är det som sagt ridförbud på fortsatta klasser innan veterinären och sjukvården kollat igenom både häst och ryttare ..
  Men som din avfallning låter hade du absolut inte fått hoppa något mer på vare sig lokal/regional eller nationell Start .
  Det är det som gäller enligt TR ..

  2012-10-21 @ 18:57:36


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.