• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Borås Hästmässa

  Det var både BRA men också UNDER ALL KRITIK!
   
  Jag hade kanontrevligt med Louise och Therese (finns på www.elitsatsarna.blogg.se) och resten av JLFF-gänget! Det var riktigt häftigt att se Eamon Hickey sitta in och rida (åka) lite på en helt "ny (för honom) 2,5 årig. Kan ju tillägga att det var ett fuxsto. Han gjorde allting själv och sen satt han upp i sadeln UTAN sadelgjord! Det var en aha-upplevelse. Den är helt och hållet överflödig egentligen.
   
  (För ett tag sedan läste jag för övrigt en artikel på tal om sadelgjordar. Det hade gjorts en undersökning på hur hårt vi ryttare spänner sadelgjorden och det varierade mellan 2 och 16(!!!) kg! Helt sjukt! Vem är så elak och spänner sadelgjorden så hårt som med 16 kg's tryck! Tilläggas bör att det oftast(/bara?) var män som spännande hårt. Så som sagt behövs inte ens sadelgjorden! Någpt att tänka på.)
   
  Efter en paus som bestod av kollande i diverse montrar, så var det dags för Maria Gretzer. Hon hade med sig en hemårig hingst som är uppfödd och ägd av självaste La Silla. Hon red och berättade hela tiden vad hon gjorde. Det var lite som vanligt vardagsarbete, och hon var noga med att nämna hut viktigt det är att vara noggrann och konsekvent. Bakbenen ska vara med i allt man gör; skritt, trav, galopp, språng, halter, förflyttningar osv. För folk som tränar för instruktör regelbundet tyckte väl det var en clinic där innehållet var "sådär" - men för mig som inte tränar så var det väldigt intressant. Jag försökte ta in allt och komma ihåg det. Jag är oftast rätt slarvig men det är ju för att jag bara rider ute. När jag rider på bana/någon äng så kan det lätt bli sporadiskt och istället ska jag hitta punkter och stabila linjer hela tiden. Hon visade även att det var otroligt viktigt med halter så fort hästen försöker ta över kommandot och drar mot hindren. DET är något jag ska nöta, nöta, nöta. (Som bekant har jag ju en häst med den egenskapen ;) haha). Intressant, som sagt! Hon stod även för att ibland blir det inte perfekt och då gör man om - gör rätt. Så ibland tog hon om någon övning någon mer gång än planerat av den anledningen. Jag hade gärna tränat för henne!
   
   
   
   
  Ytterligare en paus var det i programmet som höll till i manegen och jag tänkte äta i ridhus-/mässrestaurangen. VILKEN KATASTROOOOOF! Kön var säkert hundra meter, där folk stod och tryckte som packade sillar. Det gick sååå långsamt. När man efter mycket om och men och oacceptabelt lång tid kom fram så beställde jag min mat. Eftersom jag var själv så ställde jag mig vid sidan av och väntade. Och väntade, och väntade och väntade och väntade. Och väntade och väntade och väntade. Och väntade, och fortsatte vänta. Det tog äckligt lång tid! Sedan hör jag "nu är fisken slut". #%"#¤&/ Jag skulle ha fisk! Och det fanns när jag beställde?!!! OM jag fick damp?!! Ville ha pengarna tillbaka, men de lovade att jag skulle få min mat. Efter en lång stund till snörpte kvinnan ihop käften och sa "ge henne sina pengar!". Och så hade jag stått där FRUKTANSVÄRT länge - utan mat, grinig och sjukt missnöjd. UNDER ALL KRITIK som sagt. Jag har jobbat med mat, jag har jobbat i stress och jag har tamefan jobbat med mat under stress. Ordning och reda så fungerar det. Här gjorde det INTE det! ALDRIG MER! (Det blev ett stopp på McDonalds på hemvägen och så åt vi - även de tidigare nämnda och jag - i bussen. Då hade jag sjuk magknip pga hunger. Helvetesrestaurang!!)
   
  När jag väl hade hittat till läktaren där Louise och Therese satt så fick jag ett äpple för att jag klagade massor, haha. (a) Det finns snälla människor med! :) Sen så avslutades (vår) dag med en clinic av Tobbe Larsson som jag personligen tyckte höll sämre klass än sist (han var i Vetlanda förra året). Men det är alltid fy sket att kolla på fina hästar... :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.