• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Blandad lägesrapport

  Ärligt talat var jag lite smått osäker på om min kunskap skulle räcka för att rida in och utbilda någon annans häst, som ett jobb. Skulle de bli nöjda? Skulle det bli så seriöst som jag hoppas och skulle resultatet bli så bra som jag föreställer mig och önskar?

  Jag kan nu, i skrivande stund säga ja. Ja, det fungerar mycket bra. Jag tycker att de små, små frågetecknen vi har fått av hingsten har blivit kristallklara snbbt och han är arbetsvillig. Det fungerar verkligen bra, och han gör framsteg för varje gång. Han är dessutom lugn och snäll, samt accepterar allt vi hittils har provat.

  Med fortsatt arbete kommer resultatet bli lika bra, om inte bättre, än vad jag förväntade mig. Det här är kul!

  Jag var ju ute hos mina kära hästapållar med. Bytte vatten och gav dem mat. Sedan testade jag ett av 135-täckena på A. Bild/-er kommer så är det bara att få en egen uppfattning av hur det satt. Därefter skulle hon in i boxen och vidare ut i hagen igen. Men precis när jag öppnade boxdörren vände hon och gick ut ur stallet. Och är det dags för bus och dumheter så är Pärla inte sen att hänga på. Så de tog en sväng över gårdsplanen bort till en stubbåker. Sprang ner, och sedan upp igen. Efter en stund kunde jag få på A grimman och när hon var inne i hagen så var det inga problem att få in Pärla med. Det var första gången A gick ut med avsikt att busa. Tidigare har det hänt, men då har hon bara gått utanför dörren och det pga andra anledningar (t ex att jag röt åt Pärla en gång). Hon börjar väl bli lite understimulerad nu. :)

  Vi gjorde en riktig pang-måltid idag. Potatisgratäng med kött, sallad och  ananas, och kladdkaka med grädde till efterrätt. Är man mätt nu eller? Hua, proppmätt. Men endå så åkte godiset fram. Nyttigt? Haha, inte direkt. Men det är ju faktiskt helg och myssöndag.

  Imorgon ska jag rida Pärla igen och någon dag tänkte jag skritta A barbacka (vilket är typ enda sättet att motionera henne lugnt). Men om det blir imorgon vet jag inte. Det beror på väder, andra planer för dagen osv.

  Och så lovar jag det där inlägget från tävlingen. Jag har nog aldrig varit såhär seg med att skriva om en tävlingsdag. Men är det fullt upp, så är det.

  Hörs imorgon. Nu blir det godis och Beck (eller jao, massa reklam...)  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.