• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Besiktigad och vaccinerad häst - check!

   
  Det började inte så bra. Luckan där bak hade frusit fast, eller inte luckan men den där (kommer inte på vad den heter) som håller luckan stängd. Den hade frusit fast och jag slog och bonkade och försökte till och med värma den i näven, men inget hjälpte. Det började kännas ganska hopplöst, för får man inte upp den får man ju inte upp lämmen heller och hur ska hästapållen då gå in? Men sen kom jag på att jag kunde "lyfta" själva överdelen (glasfibret och metallskivan där hålen sitter) och på det sättet lyckades jag tillslut få ner luckan. Jag fick ta med mig en stol och en back för att stapla så att jag kunde öppna/stänga luckan genom att töja/bända/lyftapå taket. Inte så smidigt, men det löste sig.
   
  Vi börjde åka in och det gick lugnt och sakta. I de branta backarna lät jag ekipaget rulla på ettan för att inte bromsa. Det gick stabilt och vi tog oss in utan konstigheter.
   
  Själva besiktningen och vaccineringen gick bra och det var inga konstigheter. När vi skulle hem, och alltså dra från stillastående på is så slirade det lite, och det gjorde det även lite, litegrann precis när man kommer upp på huvudleden som går hemåt. Annars spann det ingenting! Det gick himla bra att köra. Bättre än förväntat om jag ska vara ärlig. Vi har som sagt 1,5 km uppförsbacke på grusväg den sista biten men även det gick klanderfritt. De tar sig fram rätt bra faktiskt, de här gamla bilarna. Framför allt bakhjulsdrivet om man ska dra! Framhjulsdrivet ger med sig direkt, samt att det drar i "sidled" = lättare att komma ur kurs/balans. (Det märks tydligare hur de driver med ett hjul i taget, vilket de flesta tvåhjulsdrivna bilar gör, men driver det bak blir inte "sidleds"-effekten lika tydlig.)
   
  Så jag är väl nöjd med dagen. Pärla vilar sig i form (som tur är!) och vilken tur det är att jag hade planerat en vilodag idag. :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.