• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • 27 oktober - JLFFs Klubbmästerskap 2012

  OM jag var taggad?! Men vädret kändes lite svårtolkat. Dock var det inte värre än att vi kunde ut och åka trots lite snö i gräset.
   
  Hemma så märkte jag att allt tog så mycket längre tid än väntat. Egentligen kom jag till och med ut för sent med tanke på vad jag hade planerat. Så jag hann helt enkelt inte fläta henne. Jag tog med både mankam och gummiband, men på plats hann jag inte heller fläta så hon fick vara precis som hon är - naturligt fluffig och vildvuxen. Det är även då hon är som snyggast enligt mig.
   
   
  Vi kom dit i god tid, så vi hann se lite av dressyren och prisutdelningen. Därefter byggde vi hoppbanan som bestod av 7 hinder. Det var samma bana på clear rounden som KM:et. Men omhoppningen var såklart annorlunda. I vanliga fall brukar det ta förhållandevis lång tid så jag tog det ganska lugnt. Jag tänket inte på att det inte var så mycket starter. Så när Pärla var utlastad och påklädd och vi gav oss ner till framridningen och framhoppningen så var det höjden innan KM:et, så det var ju bara att köra på. När vi kom förbi en tjej på hennes storhäst så sa hon: "Där kommer hon ju!" Jag visste inte riktigt vad hon syftade på så jag vet inte om jag frågade "va?" eller om jag bara log, men då förklarade hon "omhoppningskungen!". Haha, jajamän! Det är mina Pärla det! :)
   
  Vi skrittade iaf några varv och därefter var vi så illa tvungna att trava fram för vi hade inte så gott om tid på oss. Vi hann även ta det lilla krysset ett par gånger och räcket två gånger. Sedan skulle vi in. Hon var väl inte helt uppvärmd kanske, men pigg och glad var hon minsann!
   
  Hon bjöd på hindren och det var bara att styra så fixade hon en stabil nolla. Jag la henne nära på sexan, men det var inte värre än att hon tog oss över fläckfritt. Tyvärr så var det bara vi som var felfria i grunden så det blev ingen omhoppning! Så himla synd! Jag som var så sugen på att hoppa omhoppning. Men så kan det bli och jag försökte istället fokusera på att det bara är bra att spara på henne. Omhoppning sliter ju rätt mycket och då hade det ju nästan blivit att starta tre gånger (KM-grund, KM-omhopp och CR 90 cm), så det var väl bara bra för Pärla att få gå två gånger istället för tre.
   
  Vi hoppade som sagt även en clear round på 90 cm. Även här var hon framme, bjöd och var pigg och glad helt enkelt. Det var inga som helst problem att lotsa henne över hindren där inne men jag la henne nära andra hindret men även där kom vi över fläckfritt även om det inte blev något runt språng. Hon kändes klockren och frsäch!
   
  Så vi hade en jättebra dag! Stämningen var på topp och Pärla - hon var då ännu "högre"! :) Resultaten var kanon och vädret var helt okej.
   
   
   
   
   
  Vaaackeeeer!
   
   
   


  Kommentarer
  Rebecka

  Vilken cool häst! :)

  Svar: Tack, haha :):)
  vinna.blogg.se

  2012-10-31 @ 15:22:21 | URL: http://dailyhorses.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.