• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Upplägg med A

  Såvida A håller sig bra och allt går som "planerat" (jaja, så gott som iaf) så har jag ett litet upplägg att följa, tänkte jag.
   
  Ingen hoppning förrän det har slagit över till 2013. Men när jag räknar "hoppning" så har jag valt att inte räkna mina pinnar och stubbar på skogsgrusvägen. Någon gång har jag faktiskt tänkt att låta henne hoppa några korta studs där. Det är nyttigt och bra, och det sliter inte som "riktig"/vanlig hoppning gör. Det mår vi bara gott av. Jag kommer framför allt (eller kanske bara) trava in i studsen. Detta för att travhoppning är stärkande och på så sätt kan jag hålla henne lugnare än vad jag kan i galopp. Dessutom skulle det bli livsfarligt att komma in i galopp i trånga studs om jag inte har full kontroll då hon som bekant gärna sätter av i lite väl stora språng i en lite väl hög hastighet. Så travhoppa lite studs kommer jag erbjuda henne framöver. Men inte än! Detta blir först när hon är helt igång (dvs inte vilar 2-3 dagar i veckan, utan bara 1) och när vi har lärt känna varandra ytterligare lite mer. Jag ser ändå fram emot det.
   
  Den jag kallar "riktiga"/vanliga hoppningen kommer jag som sagt inte börja med förrän runt februari, eventuellt om jag tycker det är dags att känna på henne tidigare, men INTE ett enda språng förrän 2013 som sagt, och ingen regelbunden hoppning förrän februari. Det hade varit kul att komma ut på första tävlingen i mitten av April vilket är lite av en tradition ("mitt" kära Lenhovda, haha!). Men det är inget befäst mål utan det är lite av en riktlinje för att ha något att sträva efter. Istället tar vi det som det kommer och när det passar oss. Jag föredrar nog annars någon större bana som exempelvis Braås, Norrahammar-Taberg eller Vaggeryd-Skillingaryd så jag har tid på mig att bromsa, HAHA. Vilka höga förväntningar jag har här då - NOT. Jag tror inte ens att jag kommer lyckas bromsa henne tills nästa år. Lyckat ^^ Äsch, jag är iaf ärlig :)
   
   
  Nejdå, men det kanske inte blir någon tävling förrän betydligt senare, men det tar vi då. Sedan har jag ju även Pärlahäst att ta ut i första hand. Och för att tävla behövs pengar - vilket jag inte heller vet något om i nuläget. Men om jag lägger det åt sidan och bara syftar på hästarna så är det väl dessa planer jag har just nu.
   
  Tanken rent höjdmässigt är att ligga på LB/LB+ nästa år - dvs inte högre än 110/115. Höjden har varken hon eller jag problem med (större häst = "höjdrädlsan" skjuts fram till högre hinder), så det är ju allt det andra som måste stämma iaf någorlunda först och främst.
   
   
   
   
  Mål är bra. Men detta är väl mer delmål, fast ändå ganska långsiktiga sådana med tanke på vart vi är just nu.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.