• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Söndag

  Först var jag borta vid VRF (oooh, det var halt ute :] så passade såklart på att smygprovocera upp bilen lite på småställ "bara för att". Man måste ju passa på!). Där var jag iaf funktionär och jag vet inte om jag ska kalla det att jag plågade mig eller om jag gjorde det för skojs skull. Det var nog lite av varje. Men OM jag blev sugen?! Ärligt talat blev jag mer sugen på att starta med A, än med Pärla till och med. (Antagligen för att Pärlis inte är helt fräsch.)
   
  Därefter åkte jag direkt ut till hästarna och fixade stallet. Bytte vatten, rättade till underlaget och gav dem mat. Borstade och gjorde i ordning A och innan vi red iväg så smorde/masserade jag Pärlas vb och lindade benen och lät henne stå med det under tiden vi var ute och red. Hennes galla var mjukare idag så förhoppningsvis går det åt rätt håll! Hon vilade inte på det alls som hon gjorde här om dagen. Som vanligt är hon iaf pigg, (mat)glad och sig själv. Så det kunde ha varit värre vilket jag självklart är glad att det inte är. Hon får vila och pyssel och så väntar vi ut det. Sedan blir det lugn igångsättning framöver. Men först och främst ska benet vara sig självt igen.
   
  Över till ridningen. Vi red den "nya" rundan igen. (Ny och ny, men den är ny för A och den är sammanvävd med en gammal runda.) Denna gång när det allså var ljust. Redan från början väntade hon bättre idag. Så kul när det inte går SÄMRE iaf! :) Jag stör mig dock på att hon dirket sätter in flyktbetéendet så fort det är något nytt hon ser. Först var det vid bron - såklart. Den äter ju belgiska hästar... Så där fick jag leda över henne den här gången med. Hon hade väldigt bråttom och mer eller mindre föste mig framför sig. Men några halter gjorde vi, så hon springer inte över mig med flit. Andra gången var vid tre stora, ljus stenar. Himla otäcka, tydligen. Se syntes inte då det som sagt var mörkt då. Tredje gången var borta där vi mötte älgen sist. Då började jag tröttna och krävde rörelse framåt. Även om hon rör sig stelt i de sammanhangen så travar hon faktiskt på utan tanke på att vända. Vi mötte en gubbe i reflexväst och det gick bra. Resten gick faktiskt bra. Men jag stör mig på att hon inte från början sätter av i trav istället för att vända. Jag får väl helt enkelt tänka på att hon inte är van sedan tidigare att rida runt i skogen själv, så istället borde jag kanske njuta av att hon i övrigt fixar det bra. Aja, man blir väl lätt bekväm när hästarna är så smidiga som de är i de flesta andra lägena.
   
  Sedan har vi kollat på några avsnitt på en serie som Emil följer och därefter fick vi besök av min bäääästiiis, med familj som kikade förbi då hennes sambo skulle köpa en bil av Emil.
   
  Efter lite onyttigt käk (fast jag valde faktiskt sallad idag. Det har blivit waaay to mycket skräpmat nu - igen. McDonalds varje dag och de senaste dagarna pizza. = Inte så bra.)
   
   
  Förresten. På tisdag ska jag göra en så himla kul sak! Det är något jag har längtat efter, och... det är hästrelaterat! Vad kan det vara? (:


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.