• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sin häst med annan ryttare?

  Att se någon annan på sin, SIN alldeles egna, häst kan ibland kännas lite... Intimt. Lite för privat, lite konstigt och ganska mycket fel.
   
  Men inte alltid. Jag vet att jag är ganska egoistisk vad gäller just hästarna. Jag ska göra allt. Så jag vet att det blir rätt och att det blir så bra det bara kan bli (syftar inte på ridningen, men skötsel osv). Nästan helt och hållet BÄST faktiskt. Men så är jag inte dummare än att jag vill bli bättre.
   
   
  När någon annan (betydligt bättre ryttare än mig) hoppar upp så går jag in i "se-och-lär-mode" och kan inte för mitt liv koncentrara mig på vad jag ska göra istället. Det blir att jag står och försöker ta in precis allt. Sen att omvandla det från "se-och-lär" till "härma" är sällan samma sak.
   
  Beroende på häst så blir det olika känslor av att se någon på hästen. Det kan även ge en känsla av "ååååh, jag suuuger :(:(:(:(:(" eller "GE FAN I MIN HÄÄÄÄST!!". Poängen:
   
  Någon jag skulle vilja se på A är en himla duktig tjej. Bra sits, noggrann, rider snyggt och ja, där skördar man även framgångar ;) Skulle hon ens peta på A så skulle väl hon gå Grand Prix i samtliga grenar liksom, hahah. Lite överdrivet kanske, men hon hade absolut få hoppa upp och så skulle jag inta "se-och-lär-mode". Vem det är jag pratar om? En halt vanlig tjej, i en helt vanlig "håla", med helt "vanliga" egna hästar och ett helt vanligt liv. Martina heter hon iaf, och jag har "vetat om" henne sedan vi började tävla mot varandra (fast olika kategorier). Hon på en fjordkorsning och jag på min fjordpärl. Bloggar på www.retardriders.blogg.se (Nu känns det som jag kräver något här, men så är det inte. Jag syftar bara på att jag vet att hon hade fixat A och det hade varit kul/lärorikt att se, haha. Aja, ta det som en komplimang! ;))
   
   
  Sen har vi även min kompis som tvingas lyssna på mina klagomål så fort vi är ute och rider. Sen får hon hoppa upp och så går hästen såklart perfekt. Eller så låter det "puuh, sist jag satt på en såhär jobbig häst..." osv. Haha, jaja, vi har väl våra olika smaker helt enkelt (och ridsätt och att känna när det är fel osv). Men glad att hon tar sig tid och energi när det kniper, det är jag allt! :)
   
   
  Vi får inte missa de där glappkäftiga och lite för muntra människorna med. Ja, välkommen upp på A för all del. Skrattar bäst som skrattar sist!
   
  Men där är det väl STOPP skulle jag tro. Därefter vill jag inte se fler där uppe. Och även att jag lånar ut Pärla till höger och vänster så sticker det i ögonen ibland. Tro det eller ej, men på henne skulle jag aldrig sätta upp vem som helst. My treasure!
   

  Jennie och Pärla. En av dem som när, var, hur och alltid är välkommen upp på vilken av mina hästar som helst. :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.