• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • På äventyr

  Igår när jag var i stallet så kom hästarna ner innan jag var klar. Boxdörren och ytterdörren stod båda öppna, medan jag var ute och bytte vatten. De kom ner och när de gör det så brukar de stanna inne. Men efter någon minut hör jag hur det klapprar på betonggolvet och ut springer Aleccis, glad i hågen, och Pärla tänker hänga på. Men någonstans lyckas jag få tag i Pärla. Jag hann inte få tag i någon grimma, utan jag höll om hennes nosrygg med både händerna och hade min kropp i höjd med hennes bog. Hon försökte tuffa på, medan jag körde ner hälarna i marken och försökte bromsa. När hon väl bromsade försökte jag få med henne till stallet igen. Hon lyckades vända och så höll vi på så ett tag. Jag kände att det är bara en tidsfråga innan hon sätter in Pärla-växeln och kommer loss alternativt gasar på så att jag tappar greppet. Men rätt som det är känner jag hur hon ger sig och går in i stallet. Jag stänger boxdörren och hämtar grimma och grimskaft för att hämta häst nummer två.
   
  Hon är borta, så jag går lite sporadiskt och kollar runt omkring mig. Gissar vart hon är på ett ungefär och ställer mig på stenmuren och kollar neråt längs stubbåkern. Jajamän, där nere är hon. Och hon ser inte alltför missnöjd ut. Jag ropar lite och rätt var det är sätter hon av i galopp rakt upp mot mig. Men när det är ett hundratal meter kvar så stannar hon och kollar på annat. Under tiden hade jag hoppat ner från stenmuren. Jag lockade lite till, satte mig på huk. Hon såg ut att fundera, avvakta, och välja. Men sen kom hon upp till mig, först i trav och den sista biten i skritt. :)
   
  Så la hon nosen i grimmans "noshål" och så gick vi tillbaka till stallet. Hon kan inte ha varit understimulerad, för nu rids hon vettigt. Men ibland kommer väl de där busiga sidorna fram och det är inget jag egentligen inte tycker om. Däremot kan det vara lite jobbigt när de väljer att busa när det inte passar. Som igår, då hade vi lite tidspress för att jag ville komma iväg och rida så mycket som möjligt medan det är ljust.
   
  Pärla är också kung på att välja de mest opassande dagarna/tiderna att busa på. T ex när det är tväling. Då är det mindre kul att vänta ut henne en halvtimme innan hon är redo... Men det är oftast i hagen. Det är inte särskilt kul när de sticker på gården och ska trampa sönder trädgårdarna, framför allt grannens.
   

  Pärla med "bus" aktiverat. Här, några sekunder innan hon drar förbi i full Pärlafart. Man kan drömma om att få tag i henne när hon leker "du kan inte ta mig", även att hon är så nära här. Omöjligt!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.