• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • OMG.

  Tja alla har ju verkligen inte ekonomin att kunna punga ut med så mycket pengar som en häst kostar, billig som dyr, har man inte den ekonomin så har man inte. Skulle jag väntat med att köpa häst tills jag kunde betala hela inköpssumman själv så hade jag aldrig blivit hästägare kan jag ju lugnt säga! Alla har inte föräldrar som kan ge tiotusentals eller hundratusentals kronor till sina barns hästar så du kanske ska tänka dig lite för innan du nedvärderar ”oss låntagare”. Skrivet av Fanny.
   
   
  Här är en annan kommentar jag fick angående mitt inlägg. Observera: "Alla har inte föräldrar som kan ge tiotusentals eller hundratusentals kronor till sina barns hästar". Hmm, jag tror inte riktigt att denna Fanny förstod hur jag menade. Jag tillhör VERKLIGEN INTE dem där föräldrarna pungar ut pengar på hästarna!
   
  Har sagt det såå många gånger, men säger det igen. Jag har tre syskon, och vi var en familj om sex personer. Vi levde oftst på EN "hel" inkomst. Det har egentligen inte här att göra, men det blev så fel?!
   
  Ja, Pärla köpte mamma. Hon kostade 5000 kr och i fem år ägde hon henne, i somras (i samband med min födelsedag) "fick" jag Pärla. Vad Mellonie kostade går att räkna ut för den intresserade. Jag sommarjobbade och la i stort sett hela sommarjobbslönen på den ponnyn. Räkna själv vad hon kostade... Jag satte ut Mellonie för en prisidé och fick ett bud som jag tog emot och det budet täckte Aleccis i inköp OCH det täckte även den skuld jag hade hos min mor samt min nya ridhjälm och mina stövlar.
   
   
  Jag hade aldrig i min vildaste fantasti kunnat gissa hur många som missuppfattade inlägget och tolkade det som att JAG har FÅTT egentligen NÅGONTING?! Det jag har FÅTT är: hovslagaravgifter när jag fortfarande gick i skolan, och min far producerar hösilage (till korna) och det äter även mina hästar. Det är vad jag FÅR och har FÅTT.
   
  Jag betalar varenda krona själv - utrustning (inkl dyrare saker som sadlar och täcken), hovslagaren, tävlingsavgifter, licenser, ALL bensin till tävlingar - RUBBET. Jag har köpt min egen bil som kostar i inköp, försäkring, skatt, delar och bensin. Den tankar jag varje gång jag ska åka iväg med någon av mina hästar på tävling. En tävling för mig kostar oftast runt 700kr - EN tävling. Det är såklart dyrare ju längre jag ska och om det är veterinärbesiktning. Sedan är det såklart även billigare att åka kortare, men det blir sällan under flera hundra kronor. (Alla som arbetar gör förstås samma sak och vet vad det kostar - men de där föräldrarna lallar med och öppnar plånboken hela tiden... ja, hua)
   
  Jag har ALDRIG bett om pengar till hästarna. När jag fick mitt studiestöd på 1050 kr så lånade jag ibland tillfälligt några hundra av något syskon för att täcka tävlingsavgifterna.
   
  Men gissa vad?! Jag har aldrig klagat och jag gör det inte nu heller. Jag talar bara om hur min verklighet ser ut. Är det någon som tycker att det är KONSTIGT att jag inte har RÅD att träna?! Hade jag haft råd hade jag gjort det, absolut. Men nu får jag jobba utefter mina erfarenheter och screw alla som tror något annat.
   
   
   
  DAMN - snacka om att ha missuppfattat...
   


  Kommentarer
  Alexandra

  oj vilken debatt du skapat haha! ;)

  Svar: Haha, menar du det eller xP Det var inte riktigt meningen. Snacka om k-a-o-s ^^
  vinna.blogg.se

  2012-11-03 @ 17:34:40 | URL: http://alexandrasundberg.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.