• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nöjd med A idag!

  Utfyllnadsbild
   
  Igår red vi i skogen, mötte ett ekipage på stigen men hon brydde sig ingenting. Sen blev det runt i byn. Hon var helt okej, men så fick hon för sig något och så blev det inget kul. En gång tog jag till och med om vägen vi red (vände och red tillbaka och vände igen) för att det blev så fel. Det var bättre i början men den allra sista galoppen blev inget bra så känslan var ändå inget vidare (fast den har varit betydligt sämre) när vi slutade.
   
  Jag höll dessutom på att åka i backen för första gången, men jag lyckades sitta kvar. Jag hann tänka "jag ska INTE av!" haha, nej det kändes inte så lockande på en hård grusväg. Hon sgå något och istället för att göra som hon brukar, dvs vända genom att resa sig lite, så gjorde hon tvärt om och höll ner huvudet när hon vände och det var jag inte alls beredd på. Men som tur var så slapp jag att åka av.
   
   
   
  Över till dagens ridning då istället. Jag tänkte på min sits; långsam lättridning, och att ha mina händer högre upp. I vissa svängar tänkte jag även på att hålla upp ytterhanden och generellt försökte jag hålla ett lugnt tempo. Jag red lite strategiskt och det fungerade hela passet igenom!
   
  Vi börjde återigen i skogen, men tog den kortare varianten (utan stigen) och jag lät henne jogga fram medan jag som sagt skötte min del där uppe. Först en hel del trav och därefter lite galopp. Hon skötte sig bra. Därefter tog jag "striden" (så är det inte riktigt) men jag lät henne ta vänster galopp i de kommande backarna där jag i den första tänkte på att låta henne rulla på utan att öka tempot. I nästa, som är betydligt brantare och där jag har märkt att hon drar på direkt när jag ställer mig upp. Därför satt jag ner idag, tungt och något bakåtlutad trots att den är rätt brant. Sen satt jag och räknade ett, två, ett, två i varje språng för att även höra när hon ökade. Händerna fick vara i en lägre position och medan hon sänkte huvudet för att arbeta så lät jag tyglarna glida lite mellan händerna så att det skulle bli ett mjukt stöd men inte så att hon skulle få dem då det skulle leda till högre tempo direkt.
   
  I den backen skötte hon sig så himla bra! Hon arbetade verkligen och höll tempot så bra som jag kan begära. Anledningen till detta är att stärka vänstergaloppen och jag ska även lära mig att hålla kvar henne. Men i och med att tyglarna blev längre så såg hon sin chans när vi kom uppför backen och där började hon dra på.
   
  Sedan fortsatte vi och när hon blev sugen på galopp igen och började fatta galopp av sig själv så höll vi oss till trav istället och fattade galopp senare. När vi hade avslutat den här biten så var den tuffaste delen för A avklarad. Vi både travade och galopperade (i båda galopperna såklart) i byn lite och sedan lät jag henne trava ett varv runt flugebyrundan i lugnt, vettigt tempo. Det sista vi gjorde innan vi travade av var att galoppera i den förstnämnda backen igen, men denna gång i höger galopp.
   
  Jag har en tendens att bli lite fast i vänsterarmen (pga Mellonie ;) haha jäkla vänsterbitarponny) och ibland kan jag bli kvar i handen/händerna vilket såklart leder till att A blir fast "framåt". Men tack vare de högre händerna kände jag mig mjukare och rörligare. Detta gjorde att även A var finare och lyssnade bra.
   
  Vad gäller sitsen och tempot på lättridningen så är det något jag jobbar på. Rätt som det är så har jag glömt bort det, men när jag kommer ihåg så verkar det göra viss nytta iaf. Det går lite väl fort, men det märks att hon är lugn då hon söker sig neråt och väljer att trampa på i en bra form lite "av sig själv". Jag kan även hålla om henne mer och mer. Så ja, jag är som sagt nöjd med dagens ridning.
   
   
  Vi red något kortare idag än igår (inte alls mycket, men lite och allt räknas) men ändå var vi ute några minuter längre än igår. Detta blir således ett bevis på att vi hade ett lugnare tempo idag. Framsteg!


  Kommentarer
  Retard Riders- Martina

  Vart har du hästarna nånstans ? :)

  Svar: Hemma hos pappa på gården (Tabor Gård i Flugeby). Det är ca 5-6 km från stan åt Holsby-hållet. (:
  vinna.blogg.se

  2012-11-20 @ 20:32:30 | URL: http://RetardRiders.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.