• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Modifiering av tränset

  Så var det ju det där tränset... Eftersom snokremmen ramlade av efter lite trav så plockade jag helt enkelt av den. Jag som inte trodde att det gick att få det där tränset fulare - jag hade fel! Den minen jag hade när jag fick nosgrimman i ögonhöjd medan jag ledde ner henne till "banken" igår. Alltså, haha, jag fick anstränga mig för att inte få ångest över hela det där köpet. Hemska, hemska träns! Stackars häst att få bära det. Haha, men som jag har sagt tidigare; funktionen går före designen och jag måste faktiskt erkänna att hon verkar trivas i det. Utan snokremmen så sitter det även vettigt och ja, trots fulheten får det fungera som ett hemmaträns.
   
  Men något som däremot inte sitter bra är sidostycket och dess läderflärp nere vid knäppet. Det vrider sig, och antagligen beror det på nosgrimmans sidostycke som helt enkelt hamnar för långt bak. Som tur var så var dessa båda spännen och läderremmar lika stora/breda så jag bytte. Nu sitter alltså bettet i den främre remmen och nosgrimman i den bakre. Idag får vi se om det blir någon förbättring.
   
   
  På denna bild så sitter fortfarande tränset så som det borde göra. Men efter en stunds ridning så blir det annorlunda. Antaligen är väl fästena mellan nosgrimman och dess sidostycken sydda lite för långt bak. Som sagt så blir det testing, testing senare under dagen.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.