• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Joggingtur för Pärlahäst

  Igår kom jag på att det var vääääldigt länge sedan jag körde Pärla sist. (Minns det inte ens? Tror det var förra sommaren eller något sådant, inte innan dess iaf!) Så då tänkte jag att hon skulle få släpa runt rockarden och få jogga lite istället för att bli riden idag. Hon gick ändå rätt hårda pass där hon blev väldigt svettig i både måndags och tisdags, så detta passade egentligen himla bra.
   
  Skrittade fram, joggade nästan hela rundan, och skrittade av. Vi passerade samma traktor med timmer som igår (med A) och även en grävmaskin som tog upp hela vägen. Sen när vi travade sista biten så kom självklart pappa med traktorn och ett stort spånlass. Så då lät jag Pärla galoppera uppför den backen med lite mindre lutning som vi brukar galoppera uppför innan vi travar och skrittar av. Sen travade vi sista biten innan korsningen, där jag hade tänkt parkera Pärla lite snyggt. Men det är samma korsning som man svänger ner för att rida dahlsedarundan, så hon var INTE sugen på att ta ett varv till (som vi gör ibland och som hon tolkade det som att vi skulle göra idag). Så hon ville inte svänga in där utan tryckte sig längre och längre åt höger, skitnära ett djupt dike, med traktorn bakom. Smart Pärlahäst... Men sen gav hon sig så kunde vi göra en volt medan han passerade. Själva traktorn och de andra fordonen bryr hon sig inte om, så det är iaf skönt och extra skönt när man kör.
   
  Vi var ute i 45 minuter och hon blev bara lite varm där selen satt, och inte svettig någonstans. Så hon fick verkligen ett lugnt pass idag. Det kan hon behöva :)
   
   
   
  Ärligt talat är jag inget stort fan av körning egentligen. Eller jo, alltså jag tycker det är kul och jag älskar att variera, men jag hade gärna gjort något där JAG får upp flåset lite. Den nybörjarkörningen jag håller på med kräver ingenting av mig därbak, så jag åker ju bara. Det är lite väl slött för min smak :)
   


  Kommentarer
  Retard Riders- Martina

  SV; Haha ja! Samma här, tyckte ni var asgrymma bara för att Pärla är fjording ;) Sen gillade jag att du berömde henne mycket!

  Själv har jag än turen att ha sällskap med mig på tävling, ingen av mina hästar går att lasta själv än tyvärr. Möjligtvis Zorn men han tävlar jag ju inte längre.

  2012-11-08 @ 09:46:04 | URL: http://retardriders.blogg.se
  Alexandra

  Jag tycker körning är skitkul! (travhästar är undantaget) Roligast är det nästan att köra mindre hästar typ gotlandsruss. :)
  Men ridning är ju helt klart bäst.

  Svar: Självklart är det ju inget fel på körning. Ett riktigt bra alternativ till ridning, men när jag har slängt i mig pizza, mcdonalds, godis osv varenda dag så känns det rätt illa att sätta sig i en vagn bakom. Latvarning :P
  vinna.blogg.se

  2012-11-08 @ 12:14:09 | URL: http://alexandrasundberg.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.