• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hund - eller inte hund

  Ibland är jag sugen på att skaffa vovve. Nej, det är inga seriösa tankar då det inte skulle funka och i nuläget vill vi inte "binda oss" som det blir med en hund. Då måste man ha koll på tider, och det kan bli lite mer komplicerat om man ska hitta på något och inte vill/kan ta med hunden.
   
  Men OM vi skaffar hund, eller rättare sagt NÄR vi skaffar hund. Det sker inte idag, men i framtiden kommer det garanterat hända då både jag och Emil är uppvuxna med hund. Vad det blir för ras? Det var dit jag skulle komma!
   
  Jag är ju mer för hundar med lite storlek. Så alla typer av småhundar går väl egentligen bort för mig. Med det menar jag inte att jag har något emot dem - jag menar bara att för oss blir det en hund i minst mellan-storlek. Då jag inte är någon sådan som älskar att pyssla, trassla ur, borsta och greja med päls i hundra år så föredrar jag nog en hund som inte har enorm mängd päls. Men korthåriga hundar känns inte heller direkt som min grej. Jag tycker det ska vara lagom. :)
   

  Rottweiler
   
  Schäfer (fast det kommer inte bli någon schäfer. Men de är fortfarnade fina.
   
  Men jag och Emil har inte riktigt samma smak på hundar. De jag tycker är fina och skulle kunna tänka mig är bland annat Border Collie, Australian Shepherd, Rottweiler, Schäfer - i alltså ungefär den storleken och "pälsansättningen". Men nu på senare dar har jag även fått upp ögo
   
  nen för Berner Sennen.
   
  Jag antar att den dagen jag skaffar vovve så kommer jag nog söka mig till agility. Därför har jag nog större intresse för de smidigare hundarna, av de tidigare nämnda. Men så är det ju djurplågeri att ha t ex border collie i stan eller dylikt där de inte får arbeta. Och eftersom jag inte har intresse att ha kor/får så kommer jag av respekt och välvilja till den fantastiska rasen inte skaffa någon sådan. Även om det är den absolut bästa hundrasen som finns - så länge människan ger den de förutsättningar de kräver.
   
  Även Sheparden är ju en vallhund iofs... Emil är iaf helt emot schäfer och även rottweiler. Det tycker jag känns rasistiskt men aja, haha, jag ser dem väl på ett annat sätt än vad han gör helt enkelt. Det blir minst sagt spännande den dagen vi skaffar vovve. Vilka debatter vi kommer ha! (Som jag kommer vinna... ;) hähä)
   

  Australian Shepard
   

  Berner Sennen
   
  Och the one and only - Border Collie (Här mitt i arbetet)
   
   
  En sak är iaf helt säker: Jag vill inte ha någon tik. Så oavsett ras kommer vi iaf ha en hane! :)
   
  Nu vill inte jag sitta här och verka kritisk mot korsningar, för så är det inte alls. Även korsningar är hundar och dem har jag absolut inget emot. Jag själv skulle kunna tänka mig en korsning som sällskapshund och säkerligen även som tävlingskompanjon i t ex agility. Men min svärmor har hundar och med dem är hon väldigt aktiv inom utställningar, och det är klart man blir intresserad och vill prova nya saker. Därför känner jag att den dagen det blir hund, blir det en renrasig så att man även kan prova på utställningssvängen för vem vet - det kanske är något som lockar? Det känns som det finns mer hundsporter att välja på (säger jag som inte är särskilt kunnig) för renrasiga hundar. Oavsett hur, så lär det dröja ett bra tag innan det blir hund, och då kanske jag inte alls tycker och tänker likadant.


  Kommentarer
  Annamaria

  Älskar hur du resonerar kring det här! Speciellt kring border collie då jag själv har en sån och vet hur krävande dom är både psykiskt och fysiskt. Vi har ju renar och bor utanför stan men ser för många som har renrasiga BC som dom går med i stan i koppel och den får aldrig komma lös och valla som är det naturliga för den :( Vet hur prillig min blir under lågsäsongen för hund och det är bara nån månad. Nej, fler såna som du som tänker efter och inte bara skaffar en ras för att den är fin! :D Sen kunde jag inte låta bli att skratta när du sa att din kille var rasistisk, klockrent! :D

  2012-11-28 @ 21:24:00 | URL: http://lecheval.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.