• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fyra ridpass senare...

  Gårdagens ridning av Pärla.
  Jag tänke rida på en äng och dressyra lite. Pappa har börjat köra gödsel och det är ju lite blötare i luften så jag ville passa på medan det fortfarande går att använda ängarna som "ridbanor". Men vi red bort till en äng och efter att ha skrittat fram så började vi trava. Fast njae, varken jag eller Pärla var visst på dressyrhumör. Hon var pigg och glad och jag kände mig rätt oseriös så vi red ut och busade/tränade kondis genom att galoppera mycket. Pärla var väldigt lyhörd och uppmärksam för flera gånger när vi travade och jag gjorde en försiktig halvhalt för att samla henne lite så svarade hon med tvärnit, haha. Söthäst :) Hon var pigg och glad.
   
  Idag, fredag, blev ett ganska vanligt "dagen-före-tävling-pass". Det innebär att jag rider med mycket framåt tänk; framåt - framåt - framåt. Men för det låtar jag inte henne latja runt, utan det är ändå varierat vad gäller tempo och gångart men hon ska svara direkt och det ska va tryck i kroppen. Vi red först i skogen och därefter i byn. Hon galopperade friskt och i näst sista backen kunde jag till och med locka fram de där "kanin-sprången" där hon tar i ordentligt. Jag är nöjd med henne.
   
   
  Gårdagens ridning av A.
  Vi tog det piano, och förutom att hon skickar upp huvudet och tar bettet (i traven, vi galopperade inte) rätt ofta så gick det väl bra. Eller äsch, hon var rätt lugn och hon höll sig i skinnet, men så himla bra vet jag väl inte om det var egentligen, haha.
   
  Idag så använde jag faktiskt gramanen och jao, det gick inte sämre iaf. Idag var första dagen som hon får gå normalt igen så vi galopperade lite och #¤"#&#¤ vad svårt det ska vara att sköta sig då, haha. Hästaskrälle ;) I höger galopp är det fortfarande acceptabelt, men i vänster?! Hon får typ panik i fattningen och rusar iväg i stress. Ändå är jag så lugn och försiktig jag bara kan. Fast hon är inte förtvivlad, utan hon VILL ju springa. Öronen pekar framåt och hon är överlycklig. Det är bara det att hon är väldigt långt ifrån lugn och balanserad...
  Traven var godis! Där var hon himla fin faktiskt. Men jag har väl bara en sak till att säga: HEJDÅ tredelat och HEJHEJ gummipelham! (Jag bytte nog för hastigt ifrån det "kära" pelhamet. Hellre en mjuk och fin mun typ utan kontakt, än en stretande giraffhals/huvud som skiter i vad jag sysslar med.)
   
  Giraffhäst (provridningen)
   


  Kommentarer
  Linn Ztrelin

  Hej igen! Tack för svaret!

  2012-11-02 @ 19:46:08 | URL: http://ztreliin.se/
  Linda

  Kollat ryggen på henne? Ser ut som att hon skulle kunna ha en del spänningar om man utgår från bilderna..

  Svar: Ja, hon är kollad. Både för två månader sedan då vi gjorde en hältutredning (det var en hovböld) och i samband med veterinärbesiktningen förra fredagen. Hon är mjuk och fin i ryggen. Men tack för förslaget. Det är ju inget konstigt om man blir hemmablind.
  vinna.blogg.se

  2012-11-02 @ 20:17:16 | URL: http://xmyheart.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.