• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fynd - normalpris - överpris

  Man sitter där, klickar in på hastnet, kollar runt. Öppnar blocket, klickar runt och kollar. Man möts av både fynd och även mycket till "normalpris" (vad som är normalpris är en tolkningsfråga). Men sedan finns de där, de som sätter hutlösa överpriser...
   
  Priset styrs av tillgång och efterfrågan. Simple as that. Finns det sjuttio svårklasshästar och två personer som letar svårklasshäst så sjunker priset. Finns det tvärtom två svårklasshästar medan sjuttio personer är intresserade, så stiger priset. Tillgång och efterfrågan, kära vänner.
   
   
  Jag måste faktiskt säga att jag är ganska trött på överpriser. Eller kanske på okunskap i vissa fall. Jo, jag vet vad hästar kostar och jag är inte i närheten av intresserad av en svårklasshäst, av samma anledning. Sedan vet både du och jag att en häst med kvalitéer är dyrarare än en som är "halvbra". Det är inte heller någon nyhet att man får vad man betalar för. Sedan att dessa halvbra hästar och även fynd, kan visa sig vara lika bra som de dyrare - det vet vi nog alla också. Men ibland krävs det mer pengar runt omkring, i en "annan" satsning, mer arbete och andra tankar - att TRO på det man gör med den hästen man har. Inget nytt. Men det är inte förrän det finns bevis, svart på vitt, som man egentligen kan vara helt säker på att man hade rätt, på att det gick och på att hästen i fråga även har ökat i värde. Det är inget säkert kort, men det har hänt och det händer då och då. Ett säkert kort är många gånger en häst av högre värde, som redan har "bevisat" att den uppfyller de krav en köpare kräver.
   
  Något återkommande anser jag är framför allt yngre hästar och ponnyer. Enligt mig är sällan en 4-5 årig ponny värd närmare 60.000 när den har tävlat lite lokalt. Nej, man ska inte ut och tävla en massa på en så ung ponny eller för den delen skynda upp i klasserna för att "komma ifatt" den summan man har satt. Det är inte det jag menar. Jag tycker däremot att samma ponny kanske är värd hälften så mycket? Nu ska jag inte sitta här och bestämma vad andras ponnyer är värda. Men ska man sälja sin ponny så har man två alternativ: allt går att sälja för rätt pris. Sänk helt enkelt priset så finns det absolut spekulanter. Alternativet är att man kommer på att "nej just det ja, jag vill nog inte sälja" och så tar man bort annonsen.
   
  Det där "om jag för över 80 så kan jag gå med på att sälja, får jag inte det så har jag kvar hästen"- är så fult. Hästen kommer troligtvis vara kvar på annonssidan länge, många ser den - men tycker nog som jag - och när denna sedan vill sälja hästen på riktigt så skulle iaf jag bli fundersam. Varför är den ute så länge/igen och troligtvis billigare denna gång. Det är inte till säljarens fördel.
   
  Bilden är en print från hastnet där jag inte gör något samband till min text. Dessa hästar är säkert mycket väl värda dessa summor (svårklasshästar, som sagt) det vet inte jag. Vad jag syftar på är "normalhästar" för överpriser = inte okej.


  Kommentarer
  Josefine

  SV; Nej faktiskt inte, en ren slump att de har samma färg! Västen är mammas gamla och schabraket är från Ullared tror jag. Tack! :)

  2012-11-11 @ 17:27:03 | URL: http://fantasias.blogg.se/
  tavlingsryttarinnor

  Hej! Om du gillar hästhoppning så får du gärna kika in på vår blogg =) kram

  2012-11-11 @ 20:10:15 | URL: http://tavlingsryttarinnor.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.