• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Första hoppträningen med Aleccis.

  Ja, vad ska jag säga? Och vart ska jag börja? För det första så sa även Lasse, vad jag redan har "gissat", nämligen att "någon har gjort något med henne". Därför reagerar hon som hon gör. Så enkelt är det, men vi får helt enkelt utgå härifrån och jobba, jobba, jobba. Mycket lydnad och småhinder. (Vilket jag såklart redan visste, men ändå. Det var vad han sa också.)

   

  Kommer vi i obalans eller på lite fel avstånd vill hon inte hoppa. Då galopperar hon förbi, sticker i sidled eller bara vägrar "normalt". Sedan litar hon inte på att hon kan hoppa i det lugna tempot vi borde ha. Framför allt inte om hindret är för högt/brett (nu snackar vi höjer på max 80-90 cm) så även då vägrar/sticker hon i sidled.

   

  Framför allt ett hinder, en oxer diagonalt från vänster, var jobbig tyckte hon. Vänster är hennes svagare sida och hon klarade knappt av att galoppera på volt, och att sedan rid an mot ett hinder... Nej, det blev allt tufft för oss. Så där hade vi att göra ett tag.

   

  Det blev bättre mot slutet och då hade jag även hyfsad koll på henne innan hindren - men efteråt sticker hon. På linjer är hon rent livsfarlig. Hon tar sådan sats mellan hindren och... ja, jag kom på mig själv med att blunda när det blev ett riktigt hemskt språng pga farten och avsprångspunkten en gång, haha.

   

  Övningarna bestod av lite olika linjer, men vi gjorde inte alla/lite annorlunda just pga säkerheten, haha. Det var helt enkelt överkurs i dagsläget.

   

   

  Lampan inne i transporten fungerar numera så då blev jag lite bekväm och hade hela tänningen på, på bilen och så lampan tänd i transporten. Så självklart hade jag ju laddat ur batteriet i bilen när vi väl skulle åka hem... Ingen på hela anläggningen hade startkablar, så efter mycket om och men ringde jag min mor som skulle åka och köpa. Men när bilen hade stått ett tag så hade han återladdat sig lite så då fanns det iaf tillräckligt mycket ström för att dra runt startmotorn och bilen startade. Tur! Men detta gjorde ju att det tog över 40 minuter längre tid, och jag som hade lite "småbråttom". Aja, tur att man har lättastartad bil iaf, för stå där och nöta hade batteriet aldrig orkat. Vi kom hem helskinnade och dessutom fick ju Aleccis lite "stå still och va snäll"-träning med! Inget ont som inte har något gott med sig ;)

   

  Jag hade tur att Marielle ville titta (+ filma) så jag har faktiskt film. Men i och med att det är inomhus blir det väldigt brusigt och att ta stillbilder var uteslutet då det bara blev en brun färgklump på en beige bakgrund, typ. Så jag har väl inget att dela med mig av direkt. Förutom där uppe då, när hon stod still.

   

  Film kommer bara om det finns intresse. Såå, intresserad? Säg det isf, så kan jag lägga ner tid och klippa ihop det och ladda upp iaf något.  Kommentarer
  moa

  man vill ju se alla framsteg! :-)

  2012-11-28 @ 21:32:45


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.