• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fina hästar!

  Pärla och jag red först dahlseda, sedan flugeby och därefter tillbaka "uppåt" för att rida igenom skogen och galoppera "ner" längs cykelvägen och sen hem. 55 minuter tog det och det fick bli ganska tufft ändå, för jag kom på att de ska vila imorgon. Därav att jag alltså ville rida henne hårdare. Hon var finare idag än igår och jag är nöjd.
   
  Aleccis och jag red två varv runt dahlseda. Jag har ju nämnt en del om vårt "galoppfattningsproblem", eller vad man ska kalla det. Hon slänger sig iväg, oftast i fel galopp och det är svårt att få tillbaka henne vettigt - MEN nu jag har förstått hur jag ska fatta galopp nu och ha kvar henne i lugnt tempo. Så vi galopperer väldigt mycket just nu, med blandad längd på galoppsträckorna innan jag fattar ny. På ett varv fattade jag galopp ungefär åtta gånger, så ett femtontal fattningar med längd på mellan ca 50 meter till ett par hundra meter.
   
  Jag lät henne alltså "ramla in" i samlad och fin galopp genom att bara fatta med sitsen. Då var hon riktigt fin och  behöll takt, tempo och framför allt lugnet. På en sträcka (där hon brukar få för sig att det är rally...) så kollade hon till på lite grejer och då blev det ett kortare språng (med huvudet i luften), där jag lättade från sadeln och då var det kört. Då studsar hon och det blir obalanserad. Därifrån är det svårt att få ner henne till vettig galopp igen, så då fanns det bara ett alternativ: bryta av och göra ny fattning.
   
  Det kanske verkar konsigt att jag lägger ner så mycket energi på just galoppen. Men traven är helt okej, och i och med att det snart blir halt vill jag ha full kontroll innan snön kommer. Därav galopparbetet alltså.
   
  En annan, mycket glödjande sak är detta: VARENDA GÅNG tog hon rätt galopp! :D Woho, snacka om att det går framåt nu (:
   
   
  Man märkter rätt tydligt att när jag rider som nu; två dars motion, vila en, rida två, vila en; så är hon ärligt talat nästan jobbigt pigg första dagen, och jättefin andra dagen. Så när hon rids ännu mer kommer hon nog bara bli finare. Imorgon ska hon vila.


  Kommentarer
  Retard Riders- Martina

  SV; Haha men det var så kul att se sura tävlingsryttare som slet och drog i sina ponnyer och gick argt ut från banan, sen kom du med glatt humör och lös upp hela stället och berömde din häst! De gillade jag ;D

  Jag hade mycket väl kunnat tänka mig att åka själv, men tyvärr funkar det inte med hästarna jag har nu som sagt. Och mamma hänger gärna med när hon vill och kan, annars får pojkvännen rycka in och det gör han också gärna :)

  Svar: Hahahaha, vi ser verkligen det på olika sätt. Jag har varit rätt sur på Pärla med faktiskt ;) Men släppte det rätt snabbt.
  Nu blev jag avis! Jag måste kräva att min kille släpar sig till VRF om det är en tävling/PnJ jag ska vara med på där. Så surar han och klagar på att han fryser ;) Så har delvis givit upp den biten. Jag hade så himla gärna velat ha någon med mig som kan filma, hålla hästen och sånt där, men det är inte så lätt. :P
  vinna.blogg.se

  2012-11-09 @ 19:14:03 | URL: http://RetardRiders.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.