• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En viktig grej

  Något jag är väldigt noga med är att alltid "be" om Aleccis. Jag kräver inte att jag ska trä på henne grimman eller slänga över tyglarna över huvudet på henne - tvärt om.
   
  ALLTID, precis alltid, varje dag och varje gång, så håller jag fram grimman och sätter inte på den förrän hon har stoppat ner nosen i "nosgrimman-delen" på grimman. Sen trär jag på den, och därefter leder jag henne. Detsamma när hon ska tränsas. Jag öppnar tygeln som en stor cirkel och trär inte på den förrän hon har stoppat igenom huvudet. Det tar sällan längre tid än kanske MAX 3-5 sekunder, så det är inget jag egentligen tänker på då det inte stör mig (tids- och effektivitetsmässigt).
   
  Hon är inte rädd om huvudet eller tycker det är otäckt att man är där runt/över. Men i början var jag ändå försiktig och sedan har det blivit att jag fortsatte med detta. Jag tycker det är ett trevligt sätt att tala om vad vi ska göra, medan hon får "tro" att hon har ett val. Hon väljer mig innan jag kräver det. Detta anser jag leder till en trevlig relation. Vi blir kompisar.
   

  Smutsgris!
   
  Dessvärre har jag ingen bild eller liknande på detta, men någon gång ska jag förhoppningsvis komma ihåg att dokumentera det.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.